Skocz do zawartości

Problem z nowym HD7770.

Recommended Posts

Witam. Ponad 1h temu odebrałem grafikę od kuriera, nie wsadzałem jej od razu do kompa żeby wyrównać temp. Po włożeniu karty, podpięciu pod zasilacz i podpięciu monitora mam ciągle czarny obraz. Na GT610 czy integrze komp normalnie się uruchamia. Zasilanie do nowej grafy również dochodzi gdyż normalnie startuje wentylator. Bios resetowany, wersja F4. Sterowniki od NVidi usunięte. Ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać owy problem?

Specyfikacja:

Intel G620

Gigabyte H61M-D2-B3

Aerocool Strike-X 500W

od jakiego producenta grafika ?

A sprawdź grafike na innym kompie jeżeli nie działa na innym to slij na gwarancje

Club3D

wyjmij kartę, włóż podociskaj, popraw kości pamięci (też wyjmij i włóż) jak nie pomoże sprawdz na innym kompie tą kartę, twoja płyta chyba ma slot pci-e 1.0, a czasami te karty (3.0) potrafią nie uruchamiać się na takich płytach

Płyta ma slot PCI-E2.0. Nie mam możliwości sprawdzenia na innym PC.

Upewnij się że kabel zasilający PCIe jest poprawnie podpięty. Bez tego wiatraki ruszą, ale nie będzie nic wyświetlać, a komputer powinien piszczeć, że coś jest nie tak (o ile masz podpięty PCspeaker).

Możesz jeszcze uruchomić kompa na integrze z 7770 wpiętym i zobaczyć co windows o nim mówi - czy go widzi itp

Upewnij się że kabel zasilający PCIe jest poprawnie podpięty. Bez tego wiatraki ruszą, ale nie będzie nic wyświetlać, a komputer powinien piszczeć, że coś jest nie tak (o ile masz podpięty PCspeaker).

Możesz jeszcze uruchomić kompa na integrze z 7770 wpiętym i zobaczyć co windows o nim mówi - czy go widzi itp

http://www4.picturepush.com/photo/a/12784782/img/12784782.jpg

Speaker daje tylko jeden dźwięk jak przy normalnym uruchamianiu komputera.

Sprawdź w biosie funkcję domyślnego procesora graficznego:

Idź do:

1.Bios

2. Advanced Bios features.

3. Init display first -> ustawić: PCIe x16

4. Onboard VGA -> ustawić:enable if no ext PEG

Ale jak mówisz, że 610 działa to nie powinno być problemu

Edytowane przez erenhardt