YokkoB18 6 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli nie ta kat. to sorry. Problem wyglada tak dzisiaj otworzyłem obudowe troche przeczyściłem i odłaczyłem chłodzenie cpu, było dosyć zakurzone ale przy odłączeniu kabla musiałem wyjąć jedną z dwóch kości ram... Odłączając cooler wszystko robiłem zgodznie z instrukcją. Przeczyściłem to spreżonym powietrzem z kompresor[radiator] Znowó podłączyłem i nie jestem pewnien czy wszystkie zatrzaski doszły. Poniewaz kiedy obudowa lezała chłodzenie sie ruszało a kiedy stała było nieruchomo. Odpaliłem kompa i tak nie wiem czemu wszedłem do biosu ale nic tam nie robiłem to dałem esc i y komp sie właczył pulpit też się załadował i komputer sie wyłaczył dlaczego? Specyfikacja Intel core 2 duo 2,0ghz 4400 1gb ram gt 630 mode com feel II 350w Nigdy wcześnej nie było takich problemów pomóżcie! Przy włączeniu komputera wentylator się kręci i wyskakuje blue screen Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez YokkoB18 Cytuj Link to post Share on other sites
szarak512 48 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 możliwe że chłodzenie jest źle zamontowane na procku albo ramy niedociśnięte Cytuj Link to post Share on other sites
YokkoB18 6 Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 możliwe że chłodzenie jest źle zamontowane na procku albo ramy niedociśnięte Ramy nie sądze bo mam 2 kości więc bez jednej też by dało rade Cytuj Link to post Share on other sites
szarak512 48 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 a chlodzenie dobrze docisniete i pasta jest? sprawdz temperature procka w biosie Cytuj Link to post Share on other sites
YokkoB18 6 Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 a chlodzenie dobrze docisniete i pasta jest? sprawdz temperature procka w biosie Chłodzenie załozyłem jeszcze raz i teraz jezt nieruchomo można powiedziec że 'wzorowo" a pasty nie zmieniałem ta co była taka jest Cytuj Link to post Share on other sites
Franki1980 1 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 A komputer ile ma lat ? Jak nie był ruszany od dawna to zdjęcie naprężeń mogło uszkodzić płytę główną na przykład. Reszta to też bym ram sprawdził. Powodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts