cooller 0 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam, Złożyłem sobie wczoraj komputerek, wszystko ładnie pięknie ale HWMonitor pokazuje napięcie na linii +12V, jedynie 9V. Zmierzyłem napięcie na kablu do HDD i wynosi +12,2V. Czy to jakiś błąd programu czy gdzie indziej szukać przyczyny? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Mareczq 422 Napisano 24 Kwietnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Programy przekłamują, jak byś miał 9V to byś nie odpalił HWMonitora, w sumie nic byś nie odpalił ;P 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooller 0 Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Programy przekłamują, jak byś miał 9V to byś nie odpalił HWMonitora, w sumie nic byś nie odpalił ;P No też tak mi się wydawało, ale jednak to irytujące PS. Sprawdziłem jeszcze na złączu 24pin. ATX i tam na obu liniach +12,2V Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Napięcia sprawdzamy tylko miernikiem,żadnym programem. Niektóre płyty główne mają nawet Vpoint'y do tego. Cytuj Link to post Share on other sites
cooller 0 Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 To ostatnie pytanie, czy mam jeszcze szukać w innym miejscu napięcia +12V (ten zasilacz chyba ma 2 linie), czy po pomiarze na złączu ATX i w Molexie gdzie mam +12,2 można przyjąć że jest OK? Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Tak,jest ok. Możesz sprawdzić jeszcze na kostkach od zasilania gpu i cpu,ale powinno być ok wszędzie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Strenciuch 0 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam Podpinam się pod temat.. Z tym, że u mnie przy 9v komputer się resetuje.. Co mogę zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
piotrasta 2 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 mierzone programem czy miernikiem? co to za zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 A co nie ma już innych programów do monitorowania podzespołów. Mnie tam AIDA64 czasze pokazuje poprawne napięcia. Miernik też się przyda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts