asdf0st 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam! Ostatnio odebrałem komputer: gigabyte z77x-d3h intel i5-3570k gtx660 Po postawieniu systemu i zainstalowaniu sterowników wszystko działało jak należy. Następnego dnia musiałem zresetować komputer ( jakieś aktualizacje win ) i komputer nie chciał się już włączyć tzn. wszystkie podzespoły działały ale nie było żadnego obrazu na monitorze. Komputer został wyłączony z zasilania i ponownie włączony następnego dnia i odziwo wszystko zaczęło działac. Zestaw chodził parę godzin później został on wprowadzony w tzw "stan uśpienia", po niedługim czasie próbując go uruchomić nie chciał wstać ( ta sama historia, wszystkie podzespoły działały lecz obrazu nie było ). Komputer został zaniesiony do serwisu i dostał nowy zasilacz. Budę odebrałem w piątek i przez ten cały czas był on użytkowany, resetowany, wyłączany etc. do wczoraj gdy problem powrócił, dokładnie to samo. Zestaw nie był kręcony. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon123 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 A probowales na zintegrowanej grafice ? Moze to wina karty. Sprawdz napiecia do karty. Mimo wszystko radzilbym Ci poszukac na forach angielskich tam na pewno znajdziesz wiecej informacji Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
asdf0st 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie próbowałem ale jak by grafika padła to by raczej cały czas nie było obrazu. A i zaiłka jak w syg. SilentumPC deus 600W. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez asdf0st Cytuj Link to post Share on other sites
szymon123 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Róznie bywa ale ja na Twoim miejscu bym sprobowal. Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja na starym kompie tak miałem i była to wina grafiki. Spróbuj popracować pare dni na integrze Cytuj Link to post Share on other sites
asdf0st 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Nie sprawdzę teraz czy to grafika bo komputer jest w serwisie. Gdy zestaw chodzi poprawnie przy włączaniu zapalają się diody na klawiaturze a jak jest ten problem to nie widac żeby się któraś paliła. Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Czyli jednak nie startuje wszystko tak jak powinno. Może to płyta główna skoro są takie objawy? Cytuj Link to post Share on other sites
asdf0st 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Jeżeli to będzie płyta główna postaram się o wymianę na msi z77a-gd55. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon123 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Albo po prostu update biosu czy cos... Cytuj Link to post Share on other sites
asdf0st 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Był robiony update biosu ale właśnie jest 1 mankament... był on robiony przez @BIOS. Czy istnieje możliwość że właśnie przez taki update zrobiony z poziomu win może spowodować takowy problem? Uprzedam że komputer niekiedy się uruchamia i działa poprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawied13 1 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jeśli ci wyskakuje no signal podczas normalnej pracy komputera to spróbuj podnieść napięcie karcie mi to pomogło a miałem podobny problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts