Skocz do zawartości

GTX Titan czy GTX 690 czy może GTX 680 SLI?

Recommended Posts

Jaka konfiguracja z tych 3 jest najlepsza do jednego monitora 1920x1080? Do gier. Podkreślam, że chcę bezkompromisowe granie w tej rozdzielczości ze wszystkimi możliwymi efektami z jak największą płynnością. Nie interesują mnie inne karty graficzne od razu zaznaczam :)

Wymagające tytuły zaczynają łykać coraz więcej pamięci. Przy ustawieniach VHIGH + MSAA (8x) Crysis 3 pożera już 2.2 GB vramu. Jeśli naprawdę chcesz spać spokojnie przez długi czas, łykaj wersje 680 4GB SLI. Stówka dwie różnicy i nic ci przez długi okres nie podskoczy.

Albo TAJTANA - 100% do szacunku na dzielni :)

produkt ekskluzywny.

Nie jest ekskluzywny, jedynie drogi 

Moim zdaniem Tytan

Autor wymaga maksymalnej wydajności za swoje pieniądze, rozwiązanie SLI jest wydajniejsze.

Fakt będzie głośniej i cieplej z SLI ale autor chce:

chcę bezkompromisowe granie

Autor wymaga maksymalnej wydajności za swoje pieniądze, rozwiązanie SLI jest wydajniejsze. Fakt będzie głośniej i cieplej z SLI ale autor chce:

Tylko po co skoro różnicy nie widać ? 

Nie jest ekskluzywny, jedynie drogi 

Owszem, jest jedyną jednojajową kartą, która dorównuje wydajnością 2-rdzeniowym modelom tej samej generacji. I za takie rzeczy się niestety słono płaci.

A może tak 2x gtx 670 sli wydajność prawie taka sama  jak 2x gtx 680 a cenowo wyraźnie taniej , do rozdzielczości ful hd [1920/1080 to i tak za dużo ]  jak byś miał monitorek  2560 x1440 lub 2560x160 to bym ci polecił 2x gtx 680 sli wersje z 4gb pamięci

Ja bym brał Titana ponieważ przy SLI ta dolna będzie sie smażyła, mikro przycięcia.

A Titan ma 6gb vram wiec spoko.

Mity o mikro przycięciach zostały już dawno obalone, przy odpowiedniej obudowie nic się nie usmaży 

Edytowane przez dodo24x

Jak nie chcesz żadnych kompromisów no to zostaje tylko gtx TITAN  będzie do czego porównywać nasze karcioszki  zobaczymy czy mój radeon 7870xt po dołożeniu drugiej karty w cros fire  poradzi sobie z TITANEM  :)  , teoretycznie powinien bez problemu , ale zobaczymy

Ja też bym brał Tytana. Wydajność gorsza niż SLI ale nie ma problemów które mogą wystąpić w multi GPU. Fakt jest taki że konfiguracje multi gpu mają znacznie gorsze czasy ramki (frame times) niż pojedyncza karta, a szczególnie CF działa znacznie gorzej pod tym względem niż SLI, tu jest ciekawy test 

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-GeForce-GTX-Titan-GeForce-GTX-690-Radeon-HD-7990-HD-7970-Cross-1

Może to powodować mikro przycięcia, ale nie wszyscy będą to widzieć. Na Youtube można znaleźć filmiki w zwolnionym tempie gdzie wyraźnie widać to zjawisko więc ono na 100% istnieje, tylko w czasie grania w normalnym tempie nie wszyscy to zauważą. To tak jak z input lagiem, nie wszyscy go widzą. Ale jak raz im pokażesz to zjawisko to będą wiedzieli w czym rzecz i nie będą mogli z tym już grać czy nawet żyć, he he  %-) 

Edytowane przez Wooojciech1983

Ja na twoim filmiku tego nie widzę. Według testu z linka w BF3 to zjawisko jest znacznie mniejsze, najgorzej to wygląda w Crysis 3 w CF. Dostałem dzisiaj drugą 680tkę więc sam się będę mógł przekonać czy to widzę czy nie.

Edytowane przez Wooojciech1983

SLI nie jest już niczym strasznym, aczkolwiek 2x 680 to nienajlepszy pomysł, skoro możemy mieć tylko troszkę gorszą wydajność za znacznie mniejszą kwotę - mowa oczywiście o 2x GTX 670. Przy rozwiązaniach multiGPU najlepiej zaopatrzyć się w referencyjne konstrukcje, np. takie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...