Skocz do zawartości

Monitor 27 `` :/ do gier

Recommended Posts

witam

juz od kilku miesięcy przymierzam sie do monitora i gdy tylko zagladam na forum to zaczyna mnie bolec glowa od tego wszystkiego , kazdy narzeka, wszystkie maja wady itp . I ciagle odkladam zakup 

Krotko potrzebuje monitor 27 do takich gier jak IRACING,  STARCRAFT2, TEAM FORTRESS2

musi  byc 27 ze wzgledu na iracing to jest to główna gra w ktora gram i pod nia jest ten monitor

czy czas reakcji ma znaczenie w tych grach?

cena monitora do 1500 zl ale jakby ktos mnie przekonal ze za 2k bede mial duzo lepiej to moge dac i 2k

nie interesuja mnie gowna typu 3D piloty glosniki bajery rowery

ktos gdzies polecal DELL27 i juz bylem gotow kupic ale zobaczylem kometarz pod filmikiem ze czas reakcji 8ms i ze crap i shit i ze nei warto. Wymiekam

wazne sa dla mnie katy widzenia pionowe poniewaz na moim obecnym monitorze wystarczy ze rozłożę sie wygodniej w fotelu obraz sie zmienia :/

Ogólnie to przy obecnej technologii wytwarzania monitorów to nie ma sensu zwracać uwagi na czas reakcji. Właściwie wszystkie już nie smużą, a parametry i tak zazwyczaj nie zgadzają się z rzeczywistymi pomiarami.

Jeśli 27 cali to szkoda taką powierzchnię marnować na Full HD czy nawet 1920x1200. Polecam coś co ma w poziomie ponad 2k pikseli.

Ogólnie to przy obecnej technologii wytwarzania monitorów to nie ma sensu zwracać uwagi na czas reakcji. Właściwie wszystkie już nie smużą, a parametry i tak zazwyczaj nie zgadzają się z rzeczywistymi pomiarami.

fajnie by było, ale to nie prawda, no poza faktem, że producenci naciągają pomiary

Jeśli 27 cali to szkoda taką powierzchnię marnować na Full HD czy nawet 1920x1200. Polecam coś co ma w poziomie ponad 2k pikseli.

nie no WQHD fajna sprawa, tylko będzie potem czytał z nosem tuż przy tych 27"

cena monitora do 1500 zl ale jakby ktos mnie przekonal ze za 2k bede mial duzo lepiej to moge dac i 2k

zdecyduj się czego konkretnie oczekujesz i jakie masz wymagania 

wstepnie zamowilem ten monitor LCD 27 BenQ GW2750HM

oczywiscie w sklepie gdzie zamowilem jest napisane tak :Super Wysoki Czas Reakcji

Monitor wyposażony jest w bardzo szybki 5ms czas reakcji, więc wszystko co dostaniesz to płynność obrazów w trakcie wyświetlania filmów przez cały czas projekcji. 

a prawdziwy czas reakcji to 12 ms 4 ms GtG

w specyfikacji podaja ten 4ms (bez gtg :) )

czy te 12 ms jest  mocno zauwazalne w grach ? 

czy mam olac to zamowienie?