Skocz do zawartości

Który zasilacz lepszy? <650W gold czy 800W Bronze>

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Mareczq,

Recommended Posts

Ogólnie spytaj się, moze sporwadzą specialnie dla Ciebie Fractal Design Tesla R2 650W, bardzo dobra jednostka i kosztuje ok. 360-370 zł. Mają całą ofertę obudów Fractal-a, to pewnie i Teslę mogą sprowadzić. 

Jak nie to ten Seasonic to fajna opcja, ale u nich sporo kosztuje. 

Nie polecam kupować nic od seasonica chyba ze nie masz wrażliwego ucha od mojej strony leci Superflower jeśli dostukasz trochę pieniędzy będziesz miał zasilacz wysokiej klasy .Ale proszę brać pod uwagę ze zasilacza nie kupuje się co 2 lata stawiam na ta markę chodź Seasonic jest bardzo dobrym producentem  to piszczenie z zasilacza nawet gdy komputer jest wyłączony HMM. Proszę poczytać ile komentarzy zebrał ceniony x650 w proline  ???? Dziwne .W tej cenie może być również ocz ale tylko seria zs resztę sobie daruj wentylator szaleje nawet przy 10% obciążenia .Znajomy ma Fractal tesle jest bardzo cichy tani i stabilny.

Edytowane przez bolek_sko

Nie no panowie XFX to niby gdzie jest robiony? Czasami to jednak trzeba popatrzeć na większy obraz a nie kłócić się co jest lepsze. Seasonic by Seasonic, czy XFX by Seasonic ;P Jak to pierwsze czasami piszczy, to i drugie może się zdarzyć (i się zdarza).

Przeglądałem  dziś proline takie mi się tylko rzuciły w oczy i między nimi bym wybierał :)

Enermax Triathlor ETA550AWT 550W 80Plus Bronze

FSP Fortron Aurum 600W 80Plus Gold.

Seasonic G-Series G-550 SSR-550RM 80Plus Gold 550W.

Silverstone SST-ST60F-P, Strider PSU 600W, silent, 100% modular, 80 Plus Bronze.

• Rozwiązanie
Napisano (edytowane)

Fractal Technicznie min. lepszy, oba będą raczej niesłyszalne - może tka od 60-70% obciązenia Fractal może być troszkę cichszy ( na JG pisali, ze jak jest już ciepły to włącza wentyl na 100% i jest wyraźnie słyszalny, u Fractala nie ma tego problemu). 

Przy cenie 60 zł wyższej i gorszym certyfikacie (przy tym W) według mnie P10 jest zdecydowanie za drogi. 

Ważne info, model 850W wypada lepiej w testach niż model 550/650W i ma wyższy certyfikat. 

Edytowane przez Mareczq