kojo177 0 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 To tak, na początku przepraszam za nietrafność jeśli chodzi o dział, ale mam problem: Zaczęło sie gdy po porażce w grze uderzyłem w komputer od góry(w tym miejscu mam włącznik i reset komputera), po chwili zrobił się czarny ekran i wyłączyłem komputer. Po ponownym uruchomieniu komputer resetuje się gdy windows sie ładuje i ma już mi wyskakiwać okno z kontami na komputer sie restartuje. Próbowałem już datarcia do kabli pod przyciskami ale bez rozwalenia obudowy jest to niemożliwe, póznej dołączyłem kabel który odpowiada za resetowanie komputra, ale nic nie dało ;/ Mam nadzieje ze ktos bedzie wiedział jak łatwo i bez kosztów (chyba że w ewentualności będę musiał zepsuc obudowe jeśli jakis kabel lub wejscie mogło ulec uszkodzeniu i konieczna bedzie naprawa i kupno nowych czesci) naprawic to co uczyniłem. odłączyłem kabel ... * Cytuj Link to post Share on other sites
kojo177 0 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Próbowałem i tak czy tak sie resetuje ;/ Dzieki za rade Cytuj Link to post Share on other sites
x.m.l 8 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W najgorszym wypadku rozwaliłeś dysk. Ale to musiałoby być dość mocne uderzenie. Z kabelkami raczej nic się nie natentegowało, w przeciwnym wypadku reset następowałby od razu po włączeniu kompa. Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 1. wejdź w biosa I sprawdź czy komputer wogole widzi dysk 2. czy pojawia sie jakiś BSOD? 3. sciągnij I nagraj na płyte MHDD - następnie pokaż smart dysku : instrukcja http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/odczytanie-smart-programem-mhdd-t538.html 4. naprawde odpocznij od gier bo nieładnie niszczyć coś na co rodzice cięzko zapracowali Cytuj Link to post Share on other sites
kojo177 0 Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 To tak sprawdzilem w BIOS dysk i jest on widoczny. Zanim ściągne MHDD wyczyszcze wejścia dysku, a jak nic nie da to podłącze stary dysk. Podłączyłem 2 dysk i wyskoczyło mi: Reboot and select proper device or Insert Boot Media in selected Boot deviceand press a key Cytuj Link to post Share on other sites
szymon123 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Było trzeba nie kopać w komputer tyle ode mnie. Sam jesteś sobie winny. Jeśli nie jesteś w stanie normalnie z niego korzystać to po prostu go nie włączaj. Kopiąc go czy inne tego typu zabiegi mogą poważnie go uszkodzić więc na przyszłość uważaj. Wydaje mi się, że takim osobom nie powinno się nawet pomagać, niszczysz coś na co zapewne nie Ty pracowałeś i dodatkowo tego nie szanujesz. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Na początek to podaj swoją konfigurację z zasilaczem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts