Kameng 9 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 A Speaker nic nie piszczy ? Cytuj Link to post Share on other sites
dom3lek 0 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Problem rozwiązany, powiedzcie mi jeszcze w przypadku dysków sata. SATA MODE ma być disable, ahci, raid czy ide? Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez dom3lek Cytuj Link to post Share on other sites
Mephic 110 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Cóż - cepa na tej płycie wkłada sie ciezko ale trzeba naprawdę sie postarać zeby ja uszkodzić. Podeslij link do fotki cepa i socketu. Nie zauwazyles krzywych pinow PRZED wlozeniem? Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Ciężko - nie wiem o co chodzi. Pierwszy raz w życiu montowałem Intela i5. Przez moje nieumiejętne nanoszenie pasty Zalman STG2 musiałem wyjąć proca by go ładnie wyczyścić ze starej pasty (w sklepie proca mi włożyli w podstawkę) - Potem sam go zakładałem 2 - 3 razy. O co chodzi z tym ciężko ? kładziesz proca i zapinasz tą dźwignię. ??? Problem rozwiązany, powiedzcie mi jeszcze w przypadku dysków sata. SATA MODE ma być disable, ahci, raid czy ide? Wyprostowałeś te piny ?? Włącz AHCI dla nowych dysków koniecznie przed instalacją Windy. Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) SATA MODE: IDE: kompatybilny z podstawową wersją XP, ME, 98 czy co tam będziesz chciał postawić RAID: uruchamia funkcje łączenia kilku dysków w macierz, temat na dłuższą rozmowę AHCI: tryb dla Windows 7 i w górę lub dla XP z dołożonym sterownikiem Intel AHCI, jak trzeba to Ci wytłumaczę jak to zrobić. DISABLE: Wiadomo gniazda SATA wyłączone Edytowane 1 Maja 2013 przez browarpll Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts