Skocz do zawartości

Recommended Posts

No więc moi drodzy doczekaliśmy się kontynuacji tej wspaniałej gry i ponownie odwiedzamy miasto Rapture:) . Nie będę opowiadał o pierwszej części kto grał wie co się działo kto nie grał niech szybko nadrobi braki ;)

http://i46.tinypic.com/35aw3lw.jpg

09 lutego 2010 ( światowa data premiery )

09 lutego 2010 ( data wydania w Polsce )

wymagania wiekowe: 18+

cena w dniu premiery: 99,99 zł

Wymagania :

Zalecana konfiguracja

Intel Core 2 Duo E6420 (2.13 GHz)

ATI Radeon HD 4830

3072 MB

Minimalna konfiguracja

AMD Athlon 64 3800+

NVIDIA GeForce 7800 GT

2048 MB

Parę screenów:

http://img28.imageshack.us/img28/4235/fsdfa.jpg

http://img44.imageshack.us/img44/6018/bio2.jpg

http://img85.imageshack.us/img85/2400/wqe1.jpg

Grę odpalam wszytko max rozdzielczość 1280*1024 ( taki monitor ;P )

Chodzi wszytko bardzooooo płynnnie można nawet odpalić w CCC AAx8 i tak będzie luxus :)

Gra powala grafiką, muzyką, klimatem fabuła też zapowiada się interesująco ciężko jest się oderwać no i Big Sister :) jedną już załatwiłem ;)

Tym razem też jest możliwość ratowania dziewczynek które zbierają ADAM-a, ale wcześniej trzeba dokopać "Tatusiowi" nowością jest że możemy je "wykorzystać" do szukania i zbierania ADAM-a dzięki któremu rozwijamy umiejętności.

Na koniec taki mały dodatek ;)

LINK!!!

Co tu dużo pisać obowiązkowa pozycja tyle a jakiś tam Obcy i Predator niech spadają na drzewo :):/:)

Właśnie jestem w trakcie kończenia jedynki (wyrwałem za niecałe 30 zł w pomarańczowej kolekcji.)

Stwierdziłem, że wstyd nie zagrać w tak głośną grę(Jak ta gra wychodziła, miałem za słaby sprzęt)

Muszę powiedzieć, że gra wymiata. Dowodem na to jest moja narzeczona, która siedzi obok mnie i ogląda rozgrywkę jak jakiś dobry film (ostatnio tak ją wciągnął chyba tylko fallout3)

Do super fabuły trzeba doliczyć soundtrack, jakiego dawno w grze nie uświadczyłem.

Tym bardziej się cieszę, że dwójka trzyma poziom. Pora na zakupy :) .

bez przesady panowie gra może i była ładna (ale nie powalała) przy premierze pierwszej części. Teraz według wielu grajacych gra wygląda podobno gorzej niż 1ka (np. plakaty i inne szczegóły). To jest dobry engine o niewygórowanych wymaganiach ale jest już stary i miejscami to widać.

Wychowałem się na 8bitach i postaciach złożonych z 30 pikseli. Grafika to dla mnie 40% przy wyborze/ ocenie gry.

Powiem więcej, nawet jakby bioshock hulał na enginie pierwszego unreala to bym go zachwalał i kupił, bo klimatem fabułą i muzyką wybija się na szczyty (jak na strzelanke)

"Plakaty" ??? :D yyy może się jeszcze czepią napisów w menu .. śmiechu warte

możliwe. Tyle że jest to mniej smieszne niż zachwycanie się grafiką w tej grze. Prawdą jest że gra wygląda gorzej niz jedynka co mozna łatwo porównać majac je obie (gry) na kompie. Oczywiście ludzie z dużymi wadami wzroku nie wiedzą o co chodzi i im to wisi. Grafika jest dzis tak samo ważna jak cała reszta, tym bardziej jeśli gramy w strzelanke . Grywalność? Jedziemy na pomysle z jedynki + pare niedorzeczności w stylu "cherlawy tatusiek".

ale wreszcie jakaś gra której nie kończy się po 5 godz ;]

Dla mnie nie musi mieć gra grafiki srisisowej. Głupotą jest oo o oo mam 30klatek w Srysiie wow przecież ten cały srisis dla mnie to gniot jedyna fajna rzecz tam to była walka z wielkim robalem. Drzewka bo słońce przez nie pada cień omg aax4 sraa x 18 ładowanie kasy w 5 GF. Będę chciał pójdę do parku walne się na trawce będę miał prawdziwego Srisisa :D

ale wreszcie jakaś gra której nie kończy się po 5 godz ;]

Dla mnie nie musi mieć gra grafiki srisisowej. Głupotą jest oo o oo mam 30klatek w Srysiie wow przecież ten cały srisis dla mnie to gniot jedyna fajna rzecz tam to była walka z wielkim robalem. Drzewka bo słońce przez nie pada cień omg aax4 sraa x 18 ładowanie kasy w 5 GF. Będę chciał pójdę do parku walne się na trawce będę miał prawdziwego Srisisa :D

crysis to solidna giera i nie chodzi tam tylko o grafike ale takze o grywalnosc ktora jest znakomita przeszedlem chyba z piec razy ta gre pozdro

Też nie mogłem się przekonać do Crysisa, mimo dwóch podejść. Mógłbym nawet pokusić się o stwierdzenie, że to najmniej grywalna gra w jaką grałem przez ostatnie 2 lata.

Oczywiście Stalker ma rację, że o gustach się nie dyskutuję. Dla mnie klimat i grywalność Crysisa leży, dla kogoś innego może być tak z Bioszokiem.

Wracając do tematu, właśnie wróciłem ze sklepu z Bioszokiem 2 (przy okazji wpadł też do koszyka Mass Effect 2 - ale to inna bajka)

Na razie tylko zainstalowałem i odpaliłem, więc nie mogę powiedzieć nic poza tym, że grafika na pewno nie wygląda gorzej niż w jedynce (choć dużo lepiej też nie) Natomiast cieszy klimacik który atakuję od pierwszych sekund.

Co do wymagań... niech za komentarz wystarczy, że w 1680x1050 full detale, obie karty wykazują zużycie na poziomie 22-35% :/ No ale engine już nie dzisiejszy.

PS. Grzesiek, czy tobie też nie działa "R" jako przeładowanie ewy?

Nie "R" to przeładowanie broni czasami głupieję "Q" i "Z" jak chce zmienić umiejętności ADAM-a

Tak w ogóle to już grę skończyłem :) heheh końcówka miodzio :/

Ciekaw jestem ile jest zakończeń w 1 części były 3 zakończenia :P

Teraz wszystkie dziewczynki ratowałem ale za 2 razem będę...zbierał je ;P

Ciekaw jestem ile jest zakończeń w 1 części były 3 zakończenia :roll:

Teraz wszystkie dziewczynki ratowałem ale za 2 razem będę...zbierał je

O ile mi wiadomo są 4. Dobre, 'średnio dobre' i 2 złe o różnym natężeniu. Aby uzyskać te pośrednie zakończenia należy uratować mniej lub więcej niż 50% siostrzyczek. Tzn. więcej niż 50% uratowanych = "średnio dobre" zakończenie. Ponad 50% zebranych = mniej złe (?) chociaż to trochę nietrafne określenie. Będziesz miał ochotę sprawdzić to sam zobaczysz.

Co wy tak z tą grafą :) Liczy się klimat !

Wczoraj skończyłem i stwierdzam, że końcówka jak zwykle w bioszoku wymiata!

Trochę obniżył się jak na mój gust poziom trudności. Obie części grałem na medium i dwójka wydała się odrobinę łatwiejsza (szczególnie starcia z tatuśkami)

Natomiast na plus zdecydowanie nowe bronie i sterowanie.

Nie muszę pisać, że muzyka i voice acting jak zwykle najwyższych lotów

no wlasnie w tym rzecz ze nic sie nie zmienilo dalej lejesz big daddow i tych pokracznych ludzi ja sie lekko rozczarowalem myslalem ze samo chodzenie bedzie dawalo satysfakcje te łupanie itd a tu okazuje sie ze chodzisz prawie jak zwykly czlowieczek tylko skok łupie dla mnie lipa w jedynke fajniej mi sie gralo :):)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...