wojciechpiwo 4895 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Interesująca aukcja http://allegro.pl/commodore-c64-240-gier-i3176451326.html Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 A co w tym interesującego ? Na gry z ośmio i szesnastobitowców dawno temu wygasły licencje, więc ich pobieranie jest w pełni legalne. Ściągasz emulator, ROM'y i jazda. Trzeba by być solidnym łosiem, żeby za to płacić. Cytuj Link to post Share on other sites
Doktorek 27 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Nowaj i tu się zdziwisz ale prawo autorskie te gry chroni nawet 50 lat, wiem to absurd ale prawda jest taka że mozna je nieodpłatnie udostępniać na stronach internetowych ale już nie mozna ich dodawać np: do pism na plytach DVD. Temat był poruszany swego czasu na stronach CD Action Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 A czy ja gdzieś pisałem o dodawaniu ich do pism ? Napisałem, że można je pobierać, co jest zgodne z prawdą. Jako były amigowiec mogę podać ciekawostkę, że ROM'y z grami na Amigę są w pełni legalne, natomiast ROM z Kickstart'em, niezbędnym do odpalenia emulatora, już nie Cytuj Link to post Share on other sites
Doktorek 27 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Wiesz chodziło mi głównie o Na gry z ośmio i szesnastobitowców dawno temu wygasły licencje, Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 to jak ja się mam pie..........z biosami romami i emulatorami to wole dac 8zł Cytuj Link to post Share on other sites
Doktorek 27 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Wiesz ale w tym momencie jesteś "piratem" i podlegasz prawu o prawach autorskich Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 to jak ja się mam pie..........z biosami romami i emulatorami to wole dac 8zł Jeśli uważasz, że obsługa emulatora cię przerasta, to powinieneś poważnie się zastanowić, co robisz na forum poświęconym IT. Skonfigurowanie takiego programu zajmuje od kilku do kilkunastu minut, ale faktycznie nie jest tak, że "nic nie trzeba ustawiać"... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts