Voidereles 1695 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Kamil płyń płyń! Cytuj Link to post Share on other sites
shiftanc 327 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 To coś co ma na celu uczesanie oplotów (żyłka?), wygląda co najmniej słabo Już wolałbym bez tego i kable uczesać ręką Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Nie będzie zjadać Ci kurzu z podłogi z prostego powodu - dół masz zasłonięty w obudowie a frontowe wentylatory masz wyposażone w filtry więc co tydzień sprzątanie i po problemie. Nóżki dobrze się prezentują ale tylko sterownik trzeba bo te testowe choinkowe wyszło. Wszystkie na niebiesko i będzie git Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 @ shiftanc to jest gumka i mi się taki sposób wiązania podoba, daję fany efekt ściśle poprowadzonych przewodów po drugie jest elastyczna więc można z nią jeszcze powalczyć aby kable lepiej wyglądały. vuodi co do kurzu, obadam sytuację za tydzień , myślę nad wymianą tego podświetlenia pod napisem na spodzie ( taśma rgb) wtedy będę mógł sterować kolorem oświetlenia napisu i nóżek jednocześnie ( no chyba że dorzucę jeszcze jakiś wyłącznik ) Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) No dobra to rozpoczynam rozdział Już widzieliście wcześniej mam już pompkę DCP 4.0, a kupiłem ją wraz z chłodnicą pseudo "Zdzisław " od Skeepera. Po zmianie imagu chłodnica będzie występowała pod pseudo Zdzisława tak dla niepoznaki ale o tym za chwilkę . Po dość długich rozmyślaniach, analizach, porównaniach z podstawowym zestawem LC (z działu chłodzenie) wybór padł jednak na starter od Phobii w wersji 240 . Dla czemu, zapytają niektórzy ( albo i nie) . A no temu, że po dostarczeniu zestawu i sprawdzeniu stanu pompki od Skeepera, DCP 2.2 leci na sprzedaż po drugie grubość chłodnicy która będzie wg mnie optymalna i po trzecie rezik który mnie się podoba . Podsumowując zestaw na starcie będzie się składał z DCP 4.0 i 2 chłodnic 240 od Phobii i 120 Zdzisławy. Mam nadzieje że po podłączeniu wszystkiego do Lamptrona uzyskam zadowalający poziom hałasu i stopień rozpraszania ciepła. To tyle z wywodów o LC, teraz czekam na transport z aquatuning.pl. Edytowane 25 Lutego 2014 przez ProrokK 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Chantaz 125 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Fajnie się zapowiada. Podpinam się Co do hałasu DCP 4.0 u mnie leci na 7V i jest niesłyszalna. Na maksa, jeżeli jest pod nią jakaś gąbka, jest lekko słyszalna ale nadal bez przesady Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 to obiecana sesja z metamorfozy Zdzisława w Zdzisławę. Tak chłodnica wyglądała przed operacją ( fotki pożyczone od Skeepera ) A tak wyglądała cała operacja. Pierwsza myśl była taka że tylko ja przemaluje na czarno i będzie fajnie ale po malowaniu czegoś jej brakowało. Znalazłem w czeluściach loszkowych kawałek płaskownika ( był trochę wymęczony ale po przymiarkach wyszło że nadawał się idealnie. W ruch poszedł klej (tzw płynny metal) i wyszło coś takiego Niestety kawałek amelinium był tak mały że wystarczył jedynie na jedną stronę. W jakiś sposób musiałem pozbyć się tej nierówności widocznej na fotce wyżej. Z pomocą wspomnianego kleju przytwierdziłem resztki profilu aby zniwelować półkę a po operacji wyglądało to tak Teraz przyszła pora na oczyszczenie chłodnicy ze starej farby. Po oczyszczeniu zamalowaniu podkładem i wstępnym malowaniu wyglądało to tak A tak wyglądało zaimprowizowane stanowisko lakiernicze No i efekt końcowy Zdzisława jak malowana na tle 2 nowych kowerów na sufit i podłogę Na tą chwilę to wszystko 5 Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 No no no ... Widzę lecisz z tematem Good! Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 miałem trochę przymusowej przerwy ( szkodniki chorowały) ale teraz już jest ok więc czas zakasać rękawy i brać się do roboty Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Zaraz Cię zjedzą za ten carbon Czekam na dalsze relacje z prac. Ja właśnie "skończyłem" odpowietrzać układ z nowy chłodnicami i jutro wrzucam updejta bo już dziś nie mam siły bawić się fotkami Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Nie uważam żebym przesadził z ilością carbonu po widocznej stronie są 2 elementy oklejone i jeden od ciemnej strony. A po drugie mój carbon nie jest zwyczajny Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Mi tam carbon się podoba i nic przeciwko niemu nie mam , ale da się ostatnio zauważyć nagonkę na niego na polskich forach Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Nie dziwię się, w co drugim projekcie pojawia się mniejsza lub większa ilość carbonowej folii i można powiedzieć że już trochę się przejadła . Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Ja też mam oklejoną piwniczkę i zatoki White Carbonem i mi się podoba A na forach gonią bo każdy w swoim logu używa Carbonu. Obserwatorom się to może nudzi i marudzą zamiast stworzyć coś swojego i też pokazać to pozostałym Mam już zlecone wycięcie laserem piwnicy trochę zrekonstruowanej i też... okleję ją Carbonem białym. Niech gadają @ProrokK - czemu niby ten Carbon jest inny? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 jest magiczny to wersja cameleon 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jubno 89 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Macie rację, ale ja np. nigdzie indziej niż u włodka nie widziałem białego carbonu. PS. Majstruj prorok, majstruj.... Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 włodka? Cytuj Link to post Share on other sites
error407 659 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 vuodi Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 To tylko pozory Cytuj Link to post Share on other sites
error407 659 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Racja, nie powinno się mówić po nazwisku Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) No Panowie może coś w temacie się wypowiecie Pierwszy z coverów trafił na miejsce po ciemnej stronie Ok założenia do LC ( Proszę o pomoc ) Przygotowanie : - Wylatuje kosz na HDD pozostaje tylko jeden HDD wrzucony w zatoki.- kolejne podejście do poprawki kabelkologii LC Obie chłodnice mają się znaleźć po ciemnej stronie wraz z nimi DCP . Teraz pytanie: jak ustawić przepływ powietrza ? Ja osobiście skłaniam się do opcji 2 Po widocznej stronie będzie tylko rezerwuar i kawałek węży od bloku CPU. I mała przymiarka z tego co jest, Zdzisława przymierza się do nowego stanowiska. No i jeszcze jedna sprawa obawiam się zagęszczenia elementów po ciemnej stronie Edytowane 26 Lutego 2014 przez ProrokK Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Z własnego doświadczenia powiem Ci ze wentyle w opcji tylko pull przez chłodnice wypadają blado , lepiej zrobić push a najlepiej push-pull Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) ok dzięki Patryk za zainteresowanie choć trochę mnie tym zasmuciłeś ale obadam sprawę dokładniej jak już wszystko będzie w obudowie. Mój i5 nie należy do najcieplejszych procków więc liczę że wystarczą wentylki tylko z jednej . A jak odizoluję CPU od GPU to to drugie powinno mieć lepszą temperaturę Edytowane 26 Lutego 2014 przez ProrokK Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 (edytowane) niż u włodka włodka? Racja, nie powinno się mówić po nazwisku Tylko pierwsze 4 litery to część z nazwiska i koniec offtop - ale bądź co bądź w pracy często słyszę "Włodek" a że DJ to jeszcze "Włodzirej" Co do tematu - jestem ciekaw jak chcesz to wszystko upchnąć w tej budce. Z tyłu nie zmieszczą się wszystkie chłodnice, z przodu - to przecież Elitka to nie wiem czy miejsca będzie... Edytowane 26 Lutego 2014 przez vuodi Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 vuodi wstępne pomiary wskazują że będzie ciasno ale powinno się zmieścić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts