Jubno 89 Napisano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ewentualnie niebieski RAM na czerwono lub czarno "zaszprejowac" . Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Ramy mogę zamienić tak żeby bardziej widoczne były szare. A co do dolnego podświetlenia napisu to wg mnie nie gryzie się z oplotami ( mimo że niebieskie) 18-12-2013 Głupio jest się przyznać ale nie wytrzymałem nawet tygodnia bez grzebania przy komputerze , ciekawe czy można to leczyć???? W związku z tym, że strona obudowy za mobo nie była zbyt często pokazywana ( była u Biafry ) w tym temacie przybliżę ją teraz i powiem co wymyśliłem. Dwoma słowami( no może więcej): kabel manadżment leży i kwiczy. Postanowiłem to zmienić, na pierwszy ogień poszły przewody od głównych guzików od górnego panelu tzn power i reset. Aktualnie są to 3 przewody w oplotach. Mój pomysł polega na wykorzystaniu skrętki i złączy goldpin . Zobaczymy czy całość sprawdzi się w praktyce, jeśli tak z 8 przewodów zrobią się 2 lub 3 . Na razie mam pierwszy przewód który wygląda tak Najpierw dokończenie tematu okablowania, a na nowy rok mam już plan na dalsze prace . Choroba jak nic... Edytowane 18 Grudnia 2013 przez ernig Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Corsair Air 540 wersja zrób to sam Głupio jest się przyznać ale nie wytrzymałem nawet tygodnia bez grzebania przy komputerze , ciekawe czy można to leczyć???? Zostaw PC za granicą jak ja Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) natsu z tym ze moje CM są większe od 540 i pewnie coś się jeszcze zmieni w tym temacie .Jak wspominałem podobają mi się skrzynie Case Labs i możliwość ich rozbudowy o dodatkowe moduły. Zostaw PC za granicą jak ja Raczej nie przejdzie w niedługim czasie kazałbym go przysłać albo bym po niego pojechał 19.12.2013 Drugi dzień walki z kablowaniem Niestety skrętka ma tylko 4 pary przewodów w związku z czym musiałem dorzucić jedną parę w promocji. Jedna strona już gotowa pora na drugą Zarabianie goldpinów nie należy do najprzyjemniejszych, ale się udało NO i efekt końcowy . Specjalnie pozostawiłem widoczne końcówki aby w razie awarii nie trzeba było rozwalać oplotów i termokurczy, czarnym markerem oznaczona para promocyjna. I kabelek w całej okazałości Jeśli czas przedświąteczny pozwoli postaram się wymienić okablowanie w obudowie i zobaczę czy będzie to lepiej wyglądało Edytowane 19 Grudnia 2013 przez ernig Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Powiedz mi gdzie taką wtyczke idzie dostać ? Bo chciałbym u siebie wszystkie wtyczki z frontpanelu zamienić w jedną Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Ja kupowałem tu A tak wygląda efekt końcowy kablowania: Włączniki podpinane do splitera aktualnie odpowiadają tylko za włączanie oświetlenia . A tak wygląda gotowy element przyłączeniowy. Jeśli chodzi o oploty to pozostawiłem część starych z racji tego że nie będą one widoczne a po drugie łatwiej jest je rozróżnić . NO i całość siedzi w obudowie I na koniec porównanie Powiem szczerze, że efekt prac delikatnie mnie zaskoczył i doszedłem do wniosku że przy takiej ilości makaronu nie da się z nim nic zrobić . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Oj tam, ważne,że z przodu czysto 1 Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 uda się, musisz je jakoś pogrupować.... Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Tak naprawdę to największy bu..el robią długie kable sata które są dość sztywne. Ale nie chcę ich wymieniać ze względu na dalsze plany prac a po zmianach ich długość nie powinna przeszkadzać Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Na dobry początek roku (trochę spóźniony )...... CDN ...................................... Cytuj Link to post Share on other sites
Jubno 89 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Co to może być? Próbki warstw obudowy? Świeczki? Stworzyłeś na coś otwory? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Powiem tyle, elementy świeżo wycięte wymagają jeszcze sporo obróbki Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Skórzane nóżki na gumowych podstawkach? Drewniane? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 O ile dobrze pamiętam obudowa jest na kółkach, także może nowe kółeczka ? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 zgadza się ma wrotki ale już nie długo Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBula 47 Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 O ja swoją zrobię na płozach jak w helikopterze Tak na poważnie też muszę zrobić jakieś podstawki, jaką wysokość będą one miały ? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 aktualnie ich wymiar to 26 mm max będzie to 35-40 mm Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Fajny pomysł Będziesz to utrzymywał w takiej stylistyce etno? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Powiem tak, efekt taki wyszedł całkiem przypadkiem w trakcie wycinania krążków, zobaczę jak będzie wyglądało po szlifowaniu i wtedy zdecyduję co z tym robić dalej Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ciekawy efekt. Udekorujesz wnętrze metrem liny okrętowej i będzie oryginalnie Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 był już taki projekt http://images.bit-tech.net/content_images/2013/12/mod-of-the-year-2013/mod-of-the-year-6-1280x1024.jpg ale to nie mój styl Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Dawno tu nie zaglądałem, a to dlatego, że po słabym początku roku brakuje weny do pracy ale zbieram się w sobie . Widząc , że Wasze projekty pięknie się rozwijają no to i ja postanowiłem deko popracować. Pierwszy etap wykańczania nowych nóżek Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Będziesz to czymś oklejał/lakierował? Ceni się takie własnoręcznie zrobione rzeczy Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) jeszcze szlifowanie i polerowanie mnie czeka później zobaczę wstępnie myślałem o czarnym macie lub jakiejś ciemnej bejcy (lakierko-bejcy) Nogi ciąg dalszy, prace wykończeniowe trwają i tu pytanie do Was odnośnie kolorów wykończenia 1. Czarny 2.Szczotkowane aluminium (grafit) A może macie jakąś propozycję kolorystyczną? Edytowane 22 Stycznia 2014 przez ProrokK Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts