A.K Killer ModS 5929 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 @ernig calkiem ladnie to wyglada jeszcze male poprawki ale i tak szacun za wlozona prace plusik leci Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Wielkie dzięki, jako że mam już ramy z wnętrznościami ożenione postanowiłem coś wymyślić w kwestii "upiększania" LEDy bo o nich mowa, mam 3 możliwości : zielony - już widzieliście niebieski ciepły biały ( daje efekt żółtego ) i tu parę przymiarek jedna taśma biały na dole 2 taśmy niebieski na dole zielony u goory ( ciekawe ) 2 taśmy niebieski na dole biały u goory ( to połączenie narazie pozostało) A teraz pokażę wam co strasznego mnie spotkało I na koniec wolna przestrzeń została wypełniona potrzebuję teraz tylko właściwych kabli i powinno być fajnie Dobra Panowie potrzebuję Waszej pomocy w kwestii dysków. Mam 3 dyski HDD wsadzone do kosza od SPC M40 Kosz umieszczony podobnie jak na tej fotce Problem polega na tym że te HDD wpadają w taki rezonans że słyszę je na drugim końcu mieszkania. Na razie kosz umieszczony jest na podkładkach silikonowych ( takich do mebli) i przykręcony do spodu obudowy. Mocniejsze dokręcenie kosza nic nie daje drgania przenoszą się jeszcze bardziej. Macie jakiś pomysł jak umocować ten kosz żeby tak nie hałasował ???? Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 a dales podkladki pod dyski jak je wsadzales na sanki czy tylko pod caly kosz? wez mnie nie strasz bo moj dysk czeka az go do tego samego kosza przeniose. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Mam ten koszyk i u mnie nic takiego nie występuje, a nie tłumiłem tego niczym a ni pod koszyk, a ni pod dyski Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2013 (edytowane) PatrykT a ile masz w nim dysków? Poprzednio jak kosz stał elite V1 nie było takiego efektu a tu lipa nie można przy nim siedzieć głowa boli edit @ up znalazłem, kurcze nie wiem co jest grane z tymi dyskami, ale poprzednio w koszu były tylko 2 hdd a teraz są 3 Edytowane 3 Października 2013 przez ernig Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Taśma elastyczna powinna pomóc zamiast sanek. Troszkę prowizorka, ale wiele osób tak robiło i są zadowoleni. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2013 @up co masz na myśli mówiąc " Taśma elastyczna"?? Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Taśma, taka jak w ubraniach. Jest to taka rozciągliwa guma obszyta materiałem. https://www.google.pl/#q=guma+bieli%C5%BAniana Coś takiego. Kupisz to w każdej pasmanterii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2013 aaa mówisz o szerszej gumie od gatek . Rzeczywiście może okazać się właściwym rozwiązaniem coś wymyślę i się pochwalę Cytuj Link to post Share on other sites
Machines 0 Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 aaa mówisz o szerszej gumie od gatek . Rzeczywiście może okazać się właściwym rozwiązaniem coś wymyślę i się pochwalę Mam dysk Samsung F3 500GB i jedynym rozwiązaniem było "powiesić" go na gumach 1,5 cm szerokości w zatoce 5,25". Z drugiej strony naciągniętą gumę zablokowałem klamerką. Najlepiej tak szeroką jak guma. SCYTHE HDD Stabilizer 2 nie wytłumił wibracji. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2013 częściowo udało się zmniejszyć drgania przez usunięcie silikonowych podkładek i zastosowanie filcowych , mam jeszcze parę pomysłów coś wymyślę bo mnie to strasznie wk...a wentyli tak nie słychać jak hdd-eków Dzisiaj można już bez bólu głowy siedzieć przy kompie a to już jest coś Nadal dumam nad wyciszeniem dysków chyba padnie na to że wyrzucę je do NAS'A, pozostawię tylko jeden HDD i SSD ale to za pewien czas. Na razie w wolnych chwilach pracuję nad drobnymi detalami i tak karta muzyczna zyskała cover, jeszcze nie został przytwierdzony. Na miejsce trafił też drugi wentylator frontowy podpięty pod złącze PWM mobo( oczekuje na przedłużkę ). Czekam też na kilka innych gratów żeby zakończyć układanie kabli . Cytuj Link to post Share on other sites
Machines 0 Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nie ma co dumać tylko musisz "powiesić" dysk/i na gumach albo zostawić w obudowie tylko ssd.Zobacz http://www.overclock.pl/komentarze/viewtopic.php?id=7965Jest też stabilizator dysku do kupienia z gumami, ale drogi.Podumać za to możesz co kupisz, jak wygrasz konkurs na zdjęcia modyfikacji obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) No i wywaliłem jednego dyska z sanek i zadyndał na gumach okazało się że świetnie nadają się gumki od teczek papierowych . Przeszukam jutro szuflady w robocie i pewnie coś jeszcze znajdę i tak wszystkie będą wisieć . Okazało się że najgłośniejszy był ostatnio zakupiony WD Blue 1TB kolejny krok w stronę ciszy . W tzw międzyczasie dotarła niewielka przesyłka z BIt-Techa ( świetna robota ) przedłużka molex -sata z dodatkowym zasilaniem 12v na świecidełko, a wygląda tak W paczce były też trzymadełka do kabli typ P wreszcie będzie można zrobić porządek z kablami od LED. Po podłączeniu do SSD wspomnianego przedłużacza okazało się że poprowadzenie go przez przepust nie prezentuje się najlepiej Teraz zasilanie przechodzi przez mobotray i już jest lepiej ale nie wiem co zrobić z kablem sygnałowym też go puścić przez HIPSA?? Efekt psują też nieoplecione kable od zasilania ale to już praca na długie zimowe wieczory Fotki robione przez szybę dlatego tak wyszły jak będzie chwila to zrobię bez boku. A tak wygląda podświetlenie z wyłączonymi głównymi LEDami Edytowane 9 Października 2013 przez ernig Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Może zastosuj kołek dystansowy, na przykład jakis gwóźdź lub ośc w tym stylu, by kable o ssd były pod kątem prostym? Ewentualnie skomplikowane, ale ciekawie wyglądające wyciecie nowego przepustu tuż pod SSD? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Z tego co już udało mi się zauważyć to mobotray mam do poprawki, więc ten traktuje jako poligon doświadczalny i wiercę w nim dziury i inne takie żeby zobaczyć co mi najbardziej pasuje.Narazie jest tak że każdy przewód zasilający ssd przechodzi oddzielnie przez mobotray ale otwory nawierciłem zbyt blisko dysku dlatego kable nie okładają się tak jakbym tego chciał w najbliższym wolnym czasie wywiercę nowe i wtedy obadam jak to wygląda . No i koniecznie wymiana tych oplotów stadard na premium bo wyglądają strasznie słabo. Ale co z kablem sata ? Cytuj Link to post Share on other sites
terrmine 11 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Premium to paracord Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Można powiedzieć że teraz masz Nylon Premium. Ja 24pin, 8pin, 6pin i kable od front panelu USB i te od diod i przycisków mam DSG Canusa 4mm. SATA sygnałowe i Audio Front panel mam SHD Deluxe - wszystko z bit-tech więc nie wiem jaki odpowiednik tego SHD będzie np u Darmacza czy gdzieś indziej Canuse polecam najbardziej jeśli masz takiego samego koloru przewody do oplecenia bo leciutko prześwituje. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2013 vuodi a masz gdzieś dokładną fotkę tych kabli sygnałowych sata? Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Zrobię dziś zdjęcie jak będę oplatał ostatni i prześlę Ci na PW Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 A jakby pod samym ssd zrobić mały przepust taki jak na węże do LC? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2013 tak jak wspomniałem zawiercę nowe otwory trochę niżej i zobaczę jak to będzie wyglądać przy okazji sygnałowy sata też przez mobotraya walne Potrzebuję też oplot wymienić na tym kablu sygnałowym na taki co nie odbija światła Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Zrób poziomy przepust tak 5cm ponizej ssd i bedzie wygladac swietnie Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Przepust będzie za duży Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 ale nie takie jakie masz przy płycie, tylko nawet zwykła ladnie oszlifowana dziura Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2013 no dobra dawno się nie odzywałem we własnym temacie ale to nie oznacza że nic się nie dzieje wprost przeciwnie dzieje się całkiem sporo Po pierwsze muszę podziękować errorowi za wykonanie splitera świetna robota o takie cudo mi chodziło Po drugi w ostatnich dniach zjechało do mnie trochę gratów z różnych stron świata więc mogłem dłubać Zabrałem się za kabelek zasilający do karty, który wcześniej wyglądał tak a teraz wygląda tak W tzw międzyczasie mój pokój uciech nawiedził człowiek pająk i pozostawił po sobie całkiem niezły burdel Po paru próbach już wiem jaki efekt chcę osiągnąć z tym ssd na mobotarayu mniej i więcej coś takiego Muszę domówić jeszcze inny odcień czerwonego ( ten jest dość ciemny ) i zabieram się za oplatanie reszty przewodów i wymianę standardu.Jak już to zrobię to tylko wymiana mobotraya na lepiej(dokładniej ) dopasowany i na pewien czas daję sobie wolne.To tyle na dzisiaj 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts