Number7 0 Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu zaczyna psuć się mój dysk -> Seagate Barracuda 7200.11, dawno go kupywałem i się nie dziwie, że zaczyna się psuć. Otóż Po ładowaniu systemu wyskakuje niebieski komunikat na około 1s, po czym resetuje się. Windowsa też nie da się wgrać. Błąd już się powtarza, dak więc mam stu procentową pewność, że chodzi o dysk. Czy da się jakoś sprawdzić w drugim kompie chkdsk na określoną partycję? proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Tak da się. Podłąćzasz dysk w innym kompie i bootujesz z działającego systemu i tam odpalasz poleceniem chkdsk -f x: gdzie x to litera partycji z tym dyskiem. Ale można też w inny sposób: Pobierasz hirens boot odpalasz go opcją mini windows i tam skanujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Polecam moją mini recke: http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/R ... -2189.html Mozesz od razu przejsc do opisu programu MHDD. Dzieki niemu przetestujesz dysk w obecnym kompie bez potrzeby odpalania systemu Wystarczy miec pendrive albo cd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts