Skocz do zawartości

Netbook do 400zł(Max 450zł)

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym poprosić o pomoc w wyborze Netbooka do 400zł, jeżeli będzie duża różnica to jestem w stanie dołożyć do 450zł. Moje wymagania jego dotyczące to przed wszystkim Windows, nie chcę żadnego z Androidem. Procesor powyżej 1Ghz bo w niższe nie chcę się wkopywać i to w zasadzie tyle. Oczywiście używane wchodzą w grę. Potrzebuję go głównie do internetu, do AQQ, OpenOffice itp. oglądania filmów i ogólnie do zabicia nudy bo dużo jeżdżę na trasie Tczew-Wrocław, żadnych bardzo wymagających programów. Czekam na propozycje. Pozdrawiam :)

Zastanów się nad tabletem. Choć tutaj raczej nie popiszesz żadnych notatek.

Rozmyślałem nad tym, ale tablet odpada. Nie potrzebuję urządzenia z Androidem bo posiadam Galaxy S3 a dla mnie to czy tablet to żadna różnica, jedynie wielkość. Potrzebuję jednak maszyny z Windowsem

Myślę, że coś z procesorem Atom N270 by Cię zadowoliło. Miałem takiego netbooka i skutecznie zabijał nudę w czasie przerw między zajęciami czy w czasie zajęć. Wiadomo jednak, że mistrzem wydajności to On nie jest. Może CI się też uda dorwać model z mocniejszym CPU

http://allegro.pl/netbook-ergo-inceptor-133-atom-n455-2gb-ram-i3161279926.html

NIestety ale szanse na ekran 1024x600 w tym budżecie są raczej małe.

Za 450 mogę ci zaproponować to cudo: http://pl.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1201NL_Seashell/

http://pl.asus.com/websites/global/products/f0B4UnOsMz3CwWXb/ws.jpg

12" 1366x768 (rozdzielczość jak w 15")

2GB RAM

500GB dysk (niedawno wymieniany)

Atom N270

Nvidia ION

HDMI

Bateria na 1,5 - 2h

Środek wyczyszczony, zmieniona pasta termoprzewodząca na CPU+GPU. Windows 8 hula aż miło.

Przesyłka kurierska gratis. Pisz prywatną wiadomość albo maila: humanoidal@gmail.com

Edytowane przez wallhack

1,5 h przy wifi? czy przy grzebaniu w wordzie na oszczedzaniu...

Zreszta 1,5 h na procku takim jak intel atom to troche malo.

BAteria skatowana pewnie konkretnie.

e: zreszta co ja gadam. W tej cenie co by nie kupic bedzie sie podobnie prezentowało zapewne.

Edytowane przez Synergia

Kolega widzę zna mojego kompa lepiej niż ja sam :D Siedzi tam 6 komorowa bateria, dla której producent deklaruje 5 godzin pracy. 1,5h to z włączonym youtubem 720p. Swego czasu to był topowy netbook.

Zresztą wrzucę screena... (podłączony telewizor pod HDMI, odpalone radio internetowe i parę aplikacji w tle)

http://i.imgur.com/HwEp3lB.jpg

Edytowane przez wallhack

Kolego widziałeś tam znak zapytania? Był. Pytałem, bo nie napisałeś w jakim użytkowaniu. Rzuciłeś pusty slogan 1.5-2h nic nikomu nie mówiący, A to ile pozostało każdy wie, że laptop co chwile zmienia w zależności od bieżącego zapotrzebowania.

NApisz lepiej ile ci wytrzymuje normalnego przeglądania neta na wifi a nie jakieś youtuby..Poza tym wymiena paste termo, czyli z lapkiem cos sie dzialo. przegrzewal sie, hałasował etc...???? Po co wymieniałeś paste? Robiles to sam ?

Nie napisales takze nic o gwarancji.

Edytowane przez Synergia

Znak zapytania był, ale rzekomo "Bateria skatowana pewnie kompletnie"...

Przeglądając neta przez wifi, bez streamowania filmów lapek wytrzymuje 2-3h. Z wyłączonym wifi i pracy w wordzie myślę, że spokojnie wytrzyma te 3-4h, aczkolwiek ja nigdy tak komputera nie używałem.

Pastę termo zmieniałem, bo wiem jak serwisować laptopa i zrobiłem to z nudów, licząc przy okazji na poprawę kultury pracy i żywotności konstrukcji. Lapek nie przegrzewał się ani nie hałasował, natomiast po wymianie pasty temperatury na podzespołach spadły o 3-4 stopnie. 

Gwarancja skończyła się jakiś rok temu.