Skocz do zawartości

Gryzoń do 60zł.

Recommended Posts

Witam, kumpel poprosił mnie o radę w sprawie myszki.

Ma 60zł i szuka gryzonia do gier. Wysłał mi coś takiego : 

http://allegro.pl/e-blue-cobra-mysz-dla-gracza-b-cz-2400dpi-warszawa-i3164475404.html

Ale prawdę mówiąc to po raz pierwszy widzę tą myszkę i nie wiem co o niej powiedzieć.

poleciłbym mu moją x760 ale widzę że już nie idzie jej na Avago kupić.

Co sądzicie o podanej przez niego myszce + jakieś ciekawe propozycje do 60zł?

Arek

Ps: zły dział :/ proszę moda o przeniesienie :( (sorki za pomyłkę)

Edytowane przez AREK137

Te modele co podałeś to nie ma ich na allegro z tym "avago". Co to w ogóle jest to "avago"? Mam myszkę od 2 lat z tesco za 15 zł w dodatku była w promocji i kupiłem ją za 1 zł. Według mnie ta myszka daje radę np. w Bf'ie 3. Może pasuje mi ona, dlatego że nigdy w życiu lepszej nie miałem. No więc czy dla mnie znalazłaby się myszka do 60zł? Na prawdę nie wymagam od niej nie wiadomo czego byleby wytrzymała chociaż rok użytkowania. Kiedyś kupiłem za 70zł pewną myszkę i poszła w pizdu do kosza po miesiącu, dlatego boję się kupować i radzę się na forum. Nawet używałem tej myszki kolegi i szczerze to nie wyczułem żadnej różnicy w porównaniu do mojej.

P.S. To ja jestem tym "kumplem" i to jest moja myszka, którą obecnie używam: http://allegro.pl/mysz-myszka-optyczna-na-usb-vakoss-1200dpi-kolory-i3160983173.html

Jeszcze z trzy tygodnie temu  można było znaleźć aukcję z 710bk, gdzie sprzedawca pisał, że ma avago 3060.

Te modele co podałeś to nie ma ich na allegro z tym "avago". Co to w ogóle jest to "avago"?

Sensor myszy znacznie lepszy od innych stosowanych w myszkach, tutaj akurat mówimy o avago 3060.

Nawet używałem tej myszki kolegi i szczerze to nie wyczułem żadnej różnicy w porównaniu do mojej.

Bo nie każdy jest pro gejmerem i bardzo dobrym graczem :rotfl: 

Akcelerację w windows'ie chociaż wyłączyłeś? (patrz sygnatura).

Warto też mieć podkładkę, chociażby a4tech 200/500MP.

Kiedyś kupiłem za 70zł pewną myszkę i poszła w pizdu do kosza po miesiącu, dlatego boję się kupować i radzę się na forum.

Od tego jest gwarancja, wszystko może się popsuć.

Twoim pewnie sprosta. Ja bym jednak szukał z avago.

Ta aukcja do której podałeś linka to już nie jest ciągle wymieniane w tym temacie avago.

x-luca powinna Ci się spodobać, x 705 też brzydka nie jest.

Te myszki są naprawdę świetne jeśli chodzi o precyzję o ile nie ustawimy więcej niż 800DPI.

@effendi, Tobie być może ten słaby laser nie przeszkadza, ale jest cała rzesza ludzi, którzy rzucili by nią o ścianę :P

Wyczyść te ślizgacze... jak dbasz o sprzęt! :o

Gość effendi360

Ja generalnie nie gram na myszce więc mi tam wsio rawno. Ale pykam na niej w diablo i w sumie nic jej nie brakuje. Z 90% możliwości jakie ma ta myszka w ogóle nie korzystam. Podoba mi się to, że mnogość przycisków pozwala na granie w D3 bez klawiatury co jest dla mnie niesamowitą wygodą.