crysis1000 7 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. Mam poważny problem. System to Windows 8. Nie wiem czy zaczęło się od programu Spybot Search & Destroy czy coś porobił czy sam sobie przysoliłem kasując wartości HKEY_CLASSES_ROOT\Chrome oraz HKEY_CLASSES_ROOT\ChromeHTML\open\command\DelegateExecute skasowałem je gdyż znalazłem w necie, że to pomoże na problem który poniżej (pojawił się od przed tym usunięciem tych wpisów) http://wstaw.org/m/2013/04/15/error_Chrome_JPG_750x750_q85.jpg Te wpisy wgl z rejestru da się ponownie przywrócić? Kopii zapasowych nie robiłem Przywracanie systemu mam dopiero wczoraj utwrzony pkt da się to inaczej załatwić, bo sporo dziś pracowałem przy kompie i dużo bym stracił No i teraz większości programów na tej liście Dodaj/usuń programy nie ma. W tym Google Chrome. Co ciekawe Chrome włączy się z głównego folderu (nie włącza się w paska zadań), ale po ponownym włączeniu traci wszystkie ustawienia. Dodam, że robiłem w cmd sfc /scannow ale nic to nie dało. Naprawiło jakiś tam jeden plik chyba nie związany z tym. Proszę o pomoc!!! Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez crysis1000 Cytuj Link to post Share on other sites
asnex 19 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 odinstaluj przeglądarkę GoogleChrome i pobierz z neta nową instalkę i zainstaluj ją.Powinno rozwiązać problem, http://www.programosy.pl/program,your-uninstaller.html Pobierz ten program z powyższego linku, powinien wyszukać, że jest zainstalowany Chrome i go usuniesz przez ten program. + usuń chroma z paska zadań a jak zainstalujesz ponownie świezego to dopiero dodaj skrót na pasek zadań Cytuj Link to post Share on other sites
crysis1000 7 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Właśnie tym programem sprawdzałem to też tej większości nie ma, w tym Google Chrome (Advanced Unistall). Tak jakby w rejestrze wpisy odpowiedzialne za odinstalowanie poszczególnych programów nie istniały Cytuj Link to post Share on other sites
asnex 19 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 ok, to pobierz normalnie googla chroma z neta i zainstaluj go, powinna się zrobić nakładka na obecną wersję, którą masz w szczątkach. Cytuj Link to post Share on other sites
crysis1000 7 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A z tymi brakami programów w Dodaj/Usuń będzie się dało jakoś to naprawić? Cytuj Link to post Share on other sites
asnex 19 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 na razie zrób to co napisałem powyżej, zobaczymy jak się zachowa system po instalacji googla chroma Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts