Skocz do zawartości

Asus Triton 78 dla APU A8-5600k FM2, a moze cos innego?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Gość t.luk,

Recommended Posts

Witam,

generalnie mam dosc boxowego chlodzenia - jest glosniejsze niz grafika VTX mojego brata a ta jest na prawde glosna! Cichszy jest chyba tylko odkurzacz, no ewentualnie suszarka mojej zony ;)

Znalazlem na alledrogo nowy (nie uzywany) cooler ale starej konstrukcji ASUS Triton 78 za ok 120zl.

W testach na overclockers byl uzyty do Intela. Na aukcji gosc pisze, ze nadaje sie do FM2.

Nie jest masakrycznie drogi, wiec sie zastanawiam. Mam dwa pytania:

- czy to sie nadaje?

- sa moze do tej ceny jakies ciekawsze alternatywy?

nie zalezy mi na wygladzie a nie ma zbyt wiele coolerow zgodnych z FM2

Z gory dziekuje za wszelkie uwagi!

ASUS Triton 78 zdecydowanie odradzam, miałem wątpliwą przyjemność mieć z nim do czynienia. Jest dość głośny i przeciętnie wydajny.
Moja rekomendacja będzie oklepana - SilentiumPC Fortis lub Zalman CNPS10X Performa. Niektórzy mówią, że ten drugi jest głośny, co oczywiście nie jest prawdą. Wszystkie wentyle 120mm powyżej 1.3k RPM stają się wyraźnie słyszalne.

Moja GF9600 gso ma gladiatora asusa i bardzo cicha, głośniejszy jest dysk niż ona, albo macie wyczulony słuch, albo oczekujecie wyników "hałasu" jak w opcji pasywnego....  bardziej zależy, od OC karty i stany zużycia chłodzenia (cooler). co do chłodzenia procesora to tez jestem za silentiumem, robi w miare dobre chłodzenia a przede wszystkim zachowuje cene do jakości. Przecież, zatrzaski FM2 sa takie same jak u AM2 więc?

Edytowane przez krzysztof903

Hej 

obudowe mam malutka - eurocase micro tower (http://www.partis.cz/index.php?gid=2199). Wymiary (case) 355x178x380mm (HxWxD).

Zmierzylem: boxowe chlodzenie ma 50mm (razem z wentylatorem). Od konca wentylatora do konca obudowy ok 100mm. Czyli nowe chlodzenie moze miec max 140mm.

Dzisiaj przywiozlem od brata dwa dodatkowe smigla 90mm i wstawilem je do obudowy: bok wtlacza zimne a tyl wyciaga gorace.

Wpialem je tak: wtalaczanie zimnego jako CPUFAN2, wyciaganie goracego jako POWERFAN.

Teraz jak przewiew jest wiekszy moze bedzie troche ciszej... ;)

Edytowane przez pavelkuss
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...