Skocz do zawartości

Wymiana ramu z 4GB na 8GB

Recommended Posts

Cześć,

chciałbym wymienić swój aktualny ram 2x2GB na 2x4GB. Opis mojego sprzętu znajduje się w sygnaturce.

Myślałem o takim Corsair Vengeance Low Profile 2x4GB 1600MHz  http://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-low-profile-2x4gb-1600mhz-ddr3-cl-9-9-9-24-xmp-cml8gx3m2a1600c9-404974/ lub

Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grey Series http://www.morele.net/pamiec-kingston-hyperx-2x4gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl9-intel-xmp-x2-grey-series-khx1600c9d3x2k2-8gx-433757/

Niestety nie ma ich na liście Współpracującego ramu mojej płyty głównej.

Jak wyczytałem jest to 'tylko' rekomendowana lista i nie ma za bardzo czym się przejmować.

Jaki ram powinienem wybrać? Czekam również na wasze propozycje  :)

Budżet ~250zł bo więcej to chyba bez sensu wydawać.

Edytowane przez qulaa

z danymi producenta jest tak, ze jeśli dana firma wystepuje w takiej samej wielkości to inna powinna na 99% działac, ale z kingstonami zawsze byl ten problem, co innego z patriotami czy elixirami, one zawsze działają. Kingstone to najgorsza firma produkująca cokolwiek, to taka alternatywa dla "biedaków" , którzy wola zaoszczędzić na wszystkim co sie da, a nie tędy droga jest zawsze. Bez urazy ale taka jest prawda. Nie raz nawet ddr3 sie sypią od tej firmy, u mnie w serwisie ciągle sa zwroty, to istna loteria.Kup albo nowe renomowane, albo używki teraz sa tak tanie, ze szok i lepiej wyjdziesz niż na tego typu cudach techniki, a często nawet adaty (samsung) sa tańsze więc tym bardziej...

Edytowane przez krzysztof903

nie że to no name, tylko, ze firmy awaryjne ostatnie czasy. ja w swojej pro3 miałem cruciala wymienionego i mimo, ze był wspierany nie działał prawidłowo. to tylko przykład, ale czesto prawdziwy w zyciu.Nie mam traumy, bo dla ciebie pewnie tevion to chińska zabawka, gdzie ta jest robiona na bardzo renomowanych podzespołach. Moze od razu doradźmy kosci ASint, MyRam itp. Po co przepłacac no nie?

Ja na twoim miejscu brał bym Corsair, które podałeś, znam wielu ich użytkowników i są zadowoleni. Jak będę zmieniał moje, zmienię je właśnie na tę corsarki które podałeś. Jak mi moderator podpisze że nie ma uzasadnienia to mu wyślę szereg opinii :|.

po co 1600? każde 1333 pojdą na 1600 bez problemu. jak bym od razu kupił jedna kostke 8GB taniej i lepiej wyjdzie. Powyżej 1600 mija sie z celem, bo zwiększysz odczyt ale nie zapis. taki chlyt marketingowy a różnice odczujesz w kieszeni i w benchmarkach

po co 1600? każde 1333 pojdą na 1600 bez problemu. jak bym od razu kupił jedna kostke 8GB taniej i lepiej wyjdzie. Powyżej 1600 mija sie z celem, bo zwiększysz odczyt ale nie zapis. taki chlyt marketingowy a różnice odczujesz w kieszeni i w benchmarkach

Weźcie ukryjcie jego wypowiedzi, albo skasuj to admin... Wstyd dla forum