program93 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam mam taki dziwny problem na poprzednim ocz sxs2 było normalnie a na tym xfx podczas wyłączania pc słychać że nagle wyłączają się dyski a za jakiś czas reszta podzespołów die wyłącza. Czy te xfx tak mają czy coś się zepsuło. Cytuj Link to post Share on other sites
bioly1987 62 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Mam dokładnie tak samo i zawsze myślałem, że to normalne, ale skoro na sxs2 tak nie miałeś, to może rzeczywiście coś jest w tych xfx'ach Cytuj Link to post Share on other sites
grzeskos 185 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Ciekawe zjawisko, zawsze myślałem że to mobo steruje procesem wł. i wył. komputera Właśnie mam zamawiać XFX 450 do drugiego kompa - biurowy, ale te 60 miesięcy GW mnie kusi i teraz to się już zastanawiam A jak z hałasem, chodzi mi o zasilacz. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez grzeskos Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Overclocker 16 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja nie mam żadnych problemów Mam XFX 450W i tak jest cihcy Cytuj Link to post Share on other sites
program93 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Zasilacz bardzo cichy , możliwe ,że mobo steruje i wczesniej wyłacza te podzespoły ? Poczekamy na wypowiedź kogoś kto potrafi stwierdzić czy to norma czy problem. Przy okazji ma ktos dysk wd caviar blue ,przy wlaczeniu pc samsung f3 cichutko się załacza ,a WD taki pisk jakby wydziela no napewno dźwięk mocno słyszalny. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 dziwnie macie u siebie sprawdzałem a mam taki sam zasilacz to wszystko równomiernie gaśnie , w razie czego sprawdziłbym napięcia jeśli sa dobre nie ma o co się martwić. XFX 450 do drugiego kompa - biurowy, ale te 60 miesięcy GW mnie kusi i teraz to się już zastanawiam po zarejestrowaniu na oficialnej stronie XFX. masz 5lat gwarancji Cytuj Link to post Share on other sites
program93 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Moze to wina trybu AHCI albo nowego zakupionego dysku , skoro podczas pracy komputera wylacza sie i znika z urządzeń dopiero po kliknieciu w ten dysk się załącza to może i przy wyłączeniu sprawuje problem ? Proszę pisać zrozumiale. Biafra Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 skoro podczas pracy komputera wylacza sie Uruchom HD Tune, daj screen z zakładki Health. Winą może być też zasilacz (skoki napięcia) lub niewłaściwe napięcie (zmierz napięcie miernikiem) Cytuj Link to post Share on other sites
program93 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Aory nie komputer tylko ten dysk , ale skoro na starym zasilaczu było wszystko dobrze to może tego na gwarancje odesłac czy cos ? Cytuj Link to post Share on other sites
joaqhin 1 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 dokładnie hd tune jak wyżej. Ja mam XFX 550w i żadnych podobnych problemów ,nie sadze by to zasilacza wina była,raczej HDD ,.Poza tym to naprawdę bardzo cichy zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
program93 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Podłączyłem stary zasilacz i tak samo jak xfx może zmiana ide na ahci dysków to wywołała? A co do zasilacza ocz zs550 zt550 czy xfx550 który z nich wygrywa? Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 ZS odpada, ZT jeśli chcesz odpinane kable, jeśli nie to XFX. OCZ jest modularny i to jego główna przewaga. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Podłączyłem stary zasilacz i tak samo jak xfx może zmiana ide na ahci dysków to wywołała? Jeśli chcesz żebyśmy do czegoś doszli to musisz słuchać poleceń zrób to co wcześniej napisałem daj znać Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) ZS odpada Dlaczego tak twierdzisz? To jest platforma Sirtec/HighPowera na bazie ich konstrukcji EP Bronze. Bardzo udane jednostki, z niezależną regulacją napięć, niezłymi kondensatorami, dobrą jakością wykonania (lepszą nawet niż u Seasoniców tańszych) i w miarę cichą pracą (ogólnie podobny poziom jak XFX, chodź mają lepsze wentylatory więc mniejsza szansa na terkotanie). Czyli ogólnie ZS jest niedoceniony, według mnie naprawdę udane zasilacze. Choć High Power EP 600W można kupić troszkę taniej niż OCZ_ta. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez t.luk Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts