ernig 2986 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 vuodi super Ci to wyszło dodatkowy kawałek plastiku doskonale się wpasował tylko te naklejki na wentylach do wymiany. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Powtórka historii z side panel. Przyszedł połamany w dwóch rogach chociaż był już lepiej zabezpieczony ;/ Na szczęście sprawdziłem przy kurierze (kurierce w sumie ) Czyli jak do tej pory obudowa musi stać ze standardową blachą ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 idź do szklarza niech Ci wytnie kawał szyby. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Eh... jestem mega zły. Może tak będziesz lepiej jak wstawię szybę na śrubach. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 na śrubach to nie koniecznie może popsuć efekt, a jak chciałeś zainstalować plexi ? Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Chciałem najpierw papierem wyrównać ten frez bo widać ścieżkę pracy frezarki. Później malowanie od strony frezowania pod kolor obudowy i w miejsca frezu taśmy magnetyczne. Malowanie zrobiłoby taką ramkę dla okna (BIIIG Okna) a pleksi lekka więc taśmy dałyby radę. Z szybą już nie będzie tak lekko. Póki z reklamacji nie przyjdzie mi nowy - ten sobie zamontuję Edytowane 22 Października 2013 przez vuodi Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Hah opie***liłes sprzedajacego? Ja bym sie juz wkurzył ostro Planujesz sli? wygladałoby to mega Ile taki panel kosztuje? Gdzie zamawiasz? Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Nie ma co go opierniczać ponieważ jestem zadowolony z ich usług. Jedyne co to kurierzy dają ciała rzucając zapewne przesyłką (styropian, karton, folia, naklejki ostrzegawcze ''szkło'' itd a i tak dalej połamane). 55zł panel z przesyłką. Jutro wysłany zostanie mi nowy w ramach reklamacji, jeśli ten przyjdzie połamany to wtedy już sobie daruję i wezmę pieniążki. SLI może i tak ale lepiej będzie poczekać i kupić jedno mocniejsze GPU Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Uważaj na wkręcanie śrub w plexi, użyłem wkrętarki na wolnych obrotach i plexa rozsypała się w mak Trzeba następną zamówić ale to już poczekam aż przetrzesz szlak bo też robię cały przeźroczysty side panel Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Vuodi nie przykręca a przyczepia panel na taśmę magnetyczną.Śrub w plexi się nie wkręca, robi się otwory Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 ... a czymś otwór pod te śruby trzeba zrobić , wiercenie odpada ale ja miałem plexi 1,5mm więc była bardzo krucha. Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Dlaczego odpada?Małymi obrotami i jedziesz. Tylko trzeba uważać, bo po wywierceniu 3/4 otworu przy zbyt dużym nacisku może pęknąć.Oczywiście wcześniej zaczynamy mniejszymi wiertłami Zresztą, skoro masz już pęknięty panel, to możesz popróbować sobie Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ja wierciłem w coverze na zatoki 5,25'' (ten boczny). Pleksi 4mm pod śruby. Lekki nacisk i pulsowanie obrotami i idealnie wyszło bez pęknięć Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBula 47 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Nie wiem w sumie czym aż tak bardzo różni się HIPS od Plexi, ale w hipsie wiertarką na dużych obrtotach jak i Dremlem na małych szło wszystko sprawnie, tylko wiertło trzeba mieć ostre ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Wydaje mi się, że hipis ma mniejszą tendencję do pękania, ale mogę się mylić ;P Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 zgadza się HIPS jest bardziej elastyczny dzięki czemu można go łatwo nawiercać Plexi jest sztywniejsza i na dużych obrotach łatwo ulega uszkodzeniu . Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Dokładnie jak ernig napisał. No i szybciej się topi tzn. w mniejszej temperaturze. Plexa ogólnie jest kruchym tworzywem bo dosyć sztywnym (przy odpowiedniej grubości ) Cytuj Link to post Share on other sites
Zaldier 36 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 vuodi, jesteś moim idolem! Masz do tego oko, nie przesadzasz z niczym, robisz z głową. W skrócie niczego nie za dużo, niczego nie za mało, jest IDEALNIE! Mam nadzieję, że nie skończysz na tym projekcie, a będą jakieś nowe, bo miło się ogląda takie worklogi Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Zamierzam mojej kobiecie złożyć coś małego Pójdę w mATX lub ITX więc jeśli coś się ruszy w tym kierunku to na 100% będzie worklog Cytuj Link to post Share on other sites
Zaldier 36 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No to ciekawy może być Prodigy Wysłane z mojego HTC One za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Nie żeby coś, ale ten Twój konfig jest murowanym faworytem w konkursie SPC i Nvidii Przynajmniej wg mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No nie powiem Druga 660tka do SLI by mi się przydała Na nic nie liczę. Mam to wystawiłem Mod i tak się robi dla siebie Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 To ja bym wolał jedną,a mocniejszą maszynkę Ale powodzenia życzę, a szanse masz i to wielkie. Niektórzy chyba nie zrozumieli zasad i wystawiają tam kompy bez ani jednego moda niestety, Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 ... a czymś otwór pod te śruby trzeba zrobić , wiercenie odpada ale ja miałem plexi 1,5mm więc była bardzo krucha. Wiercenie w 1,5mm? O.O Jak wiercilem w 3mm to byly problemy, trzeba bylo najpierw wiercic malym wiertlem otwor a potem wiekszym nadpilowywac pleksi powoli i chlodzic woda bo sie topila. Cytuj Link to post Share on other sites
error407 659 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 U mnie nie było problemów z wierceniem pleksi, a otworów było około stu. http://i.imgur.com/vY8nQcm.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts