Skocz do zawartości

Prosty ale wydajny smartfon

Recommended Posts

Przeglądam oferty w różnych sieciach i nie mam pojęcia, które urządzenie wybrać. Cena nie gra roli. Przede wszystkim zależy mi na tym, by było nieduże (np. taki Samsung Galaxy S II jest dla mnie zdecydowanie za duży i nieporęczny).

- żeby nie było problemu z wysyłaniem i odbieraniem mmsów (na forach często są opisywane i jest przy tym dużo ustawiania)

- żeby w ogóle nie było dużo ustawiania :)

Do tego w miarę dobry aparat, ale ważniejszy jest czuły ekran dotykowy (ten, który mi najbardziej odpowiadał to był ekran starej Nokii 5530 XpressMusic, jeżeli ktoś kojarzy, to właśnie o taki "miękki", czuły mi chodzi). Może być coś nieskomplikowanego, ale za to z bardzo dobrym procesorem (nie cierpię zwiech z byle powodu).

Z góry dzięki za jakieś sugestie, gdyż nie orientuję się w temacie.

Edytowane przez lor_x

@lor_x

To może zainteresujesz się Samsungiem Galaxy Ace 2? Tu masz test. Telefon posiada dwurdzeniowy procesor o taktowaniu 800MHz, 768Mb pamięci RAM, więc nie powinien zamulać  ;) do tego precyzyjny dotyk. Myślę, że ma dobry stosunek jakość/cena

A może Google Nexus 4 ? Bardzo fajny telefon i wcale nie jest taki duży. A nawet jak jest za duży to polecam jeszcze Samsung'a Galaxy Advance. Na chwilę obecną nie ma high endowych telefonów poniżej 4,3 cala. Pozostaje jeszcze iPhone 5 ale to już zależy od Ciebie co wybierzesz.

Mogę Ci polecić Samsung Galaxy Y np. z [http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-y-gt-s5360.bhtml

Przekątna wyświetlacza: 3 cale

Obudowa: klasyczna - ekran dotykowy

System operacyjny: Android 2.3 Gingerbread

Pamięć wbudowana: 160 MB

Aparat foto: 2 mln pikseli

Radio FM: tak

Łącza/Komunikacja: Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB, słuchawkowe

Źródło: http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-y-gt-s5360.bhtml#ixzz2PyYXhLWm

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

LIKE A BOSS!!!

Prosty czyli Windows Phone lub iOS z windows phone może być problem bo tam są raczej duże te telefony, tak że nie wiem czy taka lumia 820 z ekranem 4,3" lub 920 z jeszcze wiekszym Ci przypadna do gustu dla mnie maly no to do 4".Jak cena nie gra roli to Iphone 5 ale musisz pamiętać o tym że ten system jest bardzo prosty ale np jak chcesz sobie zrzucić muzyke czy coś to tylko przez iTunes chyba że zrobisz Jailbreak.Ogólnie jest to bardzo zamknięty system ale przez to bardzo stabilny :D.Zalety ip5 no to miedzy innymi ekran,aparat chociaż tutaj są problemy z fioletową plamą przy robieniu zdjęć pod słońce,no i obudowa z amelinium, w czarnych modelach ma czesto malutkie odpryski i latwo ją zniszczyć tak że lepiej wybrać kolor biały.
Z windows phone no to mała jest lumia 620 ale raczej nie jest bardzo wydajna :D.Jeżeli możesz wziąć coś z androidem no to będzie pare rzeczy do wyboru ale tam są raczej duże te telefoniki :D a modele z mniejszym ekranem raczej potrafią zmulić gdyż nie mają jakichś najlepszych bebechów.Ale mógł byś sprubować z Xperią P ew. Galaxy s3 mini prawie to samo,xperia czasami mi zmulała no nie były to jakieś naprawde duże zwiechy :P.

Odpowiedź jest zawarta w twoim poście mianowicie cena 899zł zdecydowanie za dużo :) Za te pieniądze masz L9  z ekranem 4.7 cala ,dwoma rdzeniami i 1gb ram !! Tylko telefon nie pasuje do wymagań autora.

Edytowane przez arunia19

miałem okazje zobaczyć naocznie lumie 620 i potwierdzam że jest to muł niemiłosierny - 512mb ram i w8 - to jakaś pomyłka...

ktoś wspomniał o nexusie 4 - mam takowego i jestem baaardzo zadowolony - co do wielkości nie jest mniejszy od s3 więc musiałbyś sam zobaczyć - jedyny minus to zintegrowany chrome wzamian defaultowej przeglądarki androida ale wystarczy zainstalować firefoxa i zastąpic skrot chrome firefoxem na tapecie żeby być zadowolonym - tak jak ja jestem aktualnie :D

jesli jednak chcialbys sprobowac windowsa to polecam lumie 900 - z windowsem 7.5 (nie aktualizuj do 7.8 bo zamula) - poprzednio posiadałem lumie 800 :D

@UP - nexus 4 - 2gb ram - 4 rdzenie kreit - snapdragon s4 pro

Edytowane przez klopers33

na bazie własnego doświadczenia uważam że Lumia 900 będzie lepszym wyborem gdyż dobrze ogarnia windowsa 7.5 - nie przewyższa on możliwości hardware jak to jest w przypadku 620

Dlatego uwazam, ze Lumia 620 mimo mniejszej ilosci RAMu jest okej.
Zwlaszcza do zapotrzebowan uzytkownika. :)

Powiem Ci tak, przemyśl Samsunga Galaxy SII, wbrew pozorom nie jest on taki duży, a po czasie stwierdzisz że poręczny i przyjemny. A telefon ma swoje bebechy i jest nieźle wspierany przez producenta (ponoć ma dostać jeszcze kolejną aktualizację androida a już swoje lata ma, pomijając fakt, iż aktualnie ma najnowszą)

A wielki, zdaje się Ci tylko na początku.

Advance ci odradzam, za stary już telefonik, bez wsparcia, muli o wiele bardziej, po za tym taki sam, malutko mniejszy od SGSII, kupicz a nie pożałujesz :)

lumia 800 - bardzo fajny design

windows 7.5 bardzo łatwy w obsłudze - bylebys nie aktualizował do 7.8

fajny aparat - dobre filmiki

Dlaczego nie warto aktualizować 7.5 do 7.8??

wysoce awaryjny brak wsparcia dla systemu - samsung usmiercil zdecydowanie odradzam tego wyboru

Pierwsza serie Lumii Nokia też uśmierciła z aktualizacjami,co jest dla mnie MEGA nie zrozumiałe.Jak mogą nie dostać aktualizacji do WP 8 masakraaa 

Strasznie mi się podoba Lumia 800 mimo jej licznych wad,ale niestety jej nie kupie i nie zamienie mojego obecnego SGSII już nie ze względu na te wady,i niedociągnięcia, które 800ka posiada,lecz własnie dlatego że nie dostanie już aktualizacji WP do wersji 8.0 w górę....

Edytowane przez Nextassy