lor_x 0 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Przeglądam oferty w różnych sieciach i nie mam pojęcia, które urządzenie wybrać. Cena nie gra roli. Przede wszystkim zależy mi na tym, by było nieduże (np. taki Samsung Galaxy S II jest dla mnie zdecydowanie za duży i nieporęczny). - żeby nie było problemu z wysyłaniem i odbieraniem mmsów (na forach często są opisywane i jest przy tym dużo ustawiania) - żeby w ogóle nie było dużo ustawiania Do tego w miarę dobry aparat, ale ważniejszy jest czuły ekran dotykowy (ten, który mi najbardziej odpowiadał to był ekran starej Nokii 5530 XpressMusic, jeżeli ktoś kojarzy, to właśnie o taki "miękki", czuły mi chodzi). Może być coś nieskomplikowanego, ale za to z bardzo dobrym procesorem (nie cierpię zwiech z byle powodu). Z góry dzięki za jakieś sugestie, gdyż nie orientuję się w temacie. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez lor_x Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 nie ma takich Cytuj Link to post Share on other sites
Chvasciu 12 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jeżeli SGS 2 jest za duży to może Iphone 4s. Niczego innego, wydajnego się nie znajdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 @lor_x To może zainteresujesz się Samsungiem Galaxy Ace 2? Tu masz test. Telefon posiada dwurdzeniowy procesor o taktowaniu 800MHz, 768Mb pamięci RAM, więc nie powinien zamulać do tego precyzyjny dotyk. Myślę, że ma dobry stosunek jakość/cena Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 lumia 800 - bardzo fajny design windows 7.5 bardzo łatwy w obsłudze - bylebys nie aktualizował do 7.8 fajny aparat - dobre filmiki Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A może Google Nexus 4 ? Bardzo fajny telefon i wcale nie jest taki duży. A nawet jak jest za duży to polecam jeszcze Samsung'a Galaxy Advance. Na chwilę obecną nie ma high endowych telefonów poniżej 4,3 cala. Pozostaje jeszcze iPhone 5 ale to już zależy od Ciebie co wybierzesz. Cytuj Link to post Share on other sites
matikser501 1 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Mogę Ci polecić Samsung Galaxy Y np. z [http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-y-gt-s5360.bhtml] Przekątna wyświetlacza: 3 cale Obudowa: klasyczna - ekran dotykowy System operacyjny: Android 2.3 Gingerbread Pamięć wbudowana: 160 MB Aparat foto: 2 mln pikseli Radio FM: tak Łącza/Komunikacja: Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB, słuchawkoweŹródło: http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-y-gt-s5360.bhtml#ixzz2PyYXhLWm __________________________________________________________________________________________________________________________________________ LIKE A BOSS!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Stary co to ma niby być ? Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zacznimy od tego, czy Android, iOS czy Windows Phone?Jesli cos z mniejszych modeli, to j/w Galaxy Ace 2 lub Xperia P ew. moze troche drozsze Xperia S lub Galaxy S3 Mini? Albo cos na Windows Phone, dobrym modelem w przyjaznej cenie jest w tej chwili Nokia Lumia 620. Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Prosty czyli Windows Phone lub iOS z windows phone może być problem bo tam są raczej duże te telefony, tak że nie wiem czy taka lumia 820 z ekranem 4,3" lub 920 z jeszcze wiekszym Ci przypadna do gustu dla mnie maly no to do 4".Jak cena nie gra roli to Iphone 5 ale musisz pamiętać o tym że ten system jest bardzo prosty ale np jak chcesz sobie zrzucić muzyke czy coś to tylko przez iTunes chyba że zrobisz Jailbreak.Ogólnie jest to bardzo zamknięty system ale przez to bardzo stabilny .Zalety ip5 no to miedzy innymi ekran,aparat chociaż tutaj są problemy z fioletową plamą przy robieniu zdjęć pod słońce,no i obudowa z amelinium, w czarnych modelach ma czesto malutkie odpryski i latwo ją zniszczyć tak że lepiej wybrać kolor biały.Z windows phone no to mała jest lumia 620 ale raczej nie jest bardzo wydajna .Jeżeli możesz wziąć coś z androidem no to będzie pare rzeczy do wyboru ale tam są raczej duże te telefoniki a modele z mniejszym ekranem raczej potrafią zmulić gdyż nie mają jakichś najlepszych bebechów.Ale mógł byś sprubować z Xperią P ew. Galaxy s3 mini prawie to samo,xperia czasami mi zmulała no nie były to jakieś naprawde duże zwiechy . Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Lumia 620 malo wydajna?Prosze o argumenty, ktore mialyby zdeklasowac model, ktory jako nowosc na rynku z Windows Phone 8, 2 rdzeniami i 512MB RAMu kosztuje 899zł. Cytuj Link to post Share on other sites
arunia19 15 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Odpowiedź jest zawarta w twoim poście mianowicie cena 899zł zdecydowanie za dużo Za te pieniądze masz L9 z ekranem 4.7 cala ,dwoma rdzeniami i 1gb ram !! Tylko telefon nie pasuje do wymagań autora. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez arunia19 Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) miałem okazje zobaczyć naocznie lumie 620 i potwierdzam że jest to muł niemiłosierny - 512mb ram i w8 - to jakaś pomyłka... ktoś wspomniał o nexusie 4 - mam takowego i jestem baaardzo zadowolony - co do wielkości nie jest mniejszy od s3 więc musiałbyś sam zobaczyć - jedyny minus to zintegrowany chrome wzamian defaultowej przeglądarki androida ale wystarczy zainstalować firefoxa i zastąpic skrot chrome firefoxem na tapecie żeby być zadowolonym - tak jak ja jestem aktualnie jesli jednak chcialbys sprobowac windowsa to polecam lumie 900 - z windowsem 7.5 (nie aktualizuj do 7.8 bo zamula) - poprzednio posiadałem lumie 800 @UP - nexus 4 - 2gb ram - 4 rdzenie kreit - snapdragon s4 pro Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez klopers33 Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dlatego uwazam, ze Lumia 620 mimo mniejszej ilosci RAMu jest okej.Zwlaszcza do zapotrzebowan uzytkownika. Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 na bazie własnego doświadczenia uważam że Lumia 900 będzie lepszym wyborem gdyż dobrze ogarnia windowsa 7.5 - nie przewyższa on możliwości hardware jak to jest w przypadku 620 Dlatego uwazam, ze Lumia 620 mimo mniejszej ilosci RAMu jest okej.Zwlaszcza do zapotrzebowan uzytkownika. Cytuj Link to post Share on other sites
Radek123 6 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Może pomyśl o Samsungu Galaxy S Advance.Myślę że naprawdę dobry wybór za 750-800zł. 4 cale, 2 rdzenie, dobry ekran i fajny aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Powiem Ci tak, przemyśl Samsunga Galaxy SII, wbrew pozorom nie jest on taki duży, a po czasie stwierdzisz że poręczny i przyjemny. A telefon ma swoje bebechy i jest nieźle wspierany przez producenta (ponoć ma dostać jeszcze kolejną aktualizację androida a już swoje lata ma, pomijając fakt, iż aktualnie ma najnowszą) A wielki, zdaje się Ci tylko na początku. Advance ci odradzam, za stary już telefonik, bez wsparcia, muli o wiele bardziej, po za tym taki sam, malutko mniejszy od SGSII, kupicz a nie pożałujesz Cytuj Link to post Share on other sites
lor_x 0 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedzi. A coś z tych serii mini? Warto? Cytuj Link to post Share on other sites
jazzy 5 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Zobacz samsung wave. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedzi. A coś z tych serii mini? Warto? Telefon typowo low end więc nie warto. Koledzy wymienili parę fajnych modeli, wystarczy, że sobie któryś wybierzesz i voila. Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Zobacz samsung wave. wysoce awaryjny brak wsparcia dla systemu - samsung usmiercil zdecydowanie odradzam tego wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
Nextassy 48 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) lumia 800 - bardzo fajny design windows 7.5 bardzo łatwy w obsłudze - bylebys nie aktualizował do 7.8 fajny aparat - dobre filmiki Dlaczego nie warto aktualizować 7.5 do 7.8?? wysoce awaryjny brak wsparcia dla systemu - samsung usmiercil zdecydowanie odradzam tego wyboru Pierwsza serie Lumii Nokia też uśmierciła z aktualizacjami,co jest dla mnie MEGA nie zrozumiałe.Jak mogą nie dostać aktualizacji do WP 8 masakraaa Strasznie mi się podoba Lumia 800 mimo jej licznych wad,ale niestety jej nie kupie i nie zamienie mojego obecnego SGSII już nie ze względu na te wady,i niedociągnięcia, które 800ka posiada,lecz własnie dlatego że nie dostanie już aktualizacji WP do wersji 8.0 w górę.... Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez Nextassy Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 nie warto aktualizowac z 7.5 do 7.8 gdyz telefon jak juz pisalem znacznie zwalnia - w moim przypadku tak bylo, do momentu aktualizacji miod malina wszystko - dla mnie w 800'tce jedynym niedociognieciem jest brak przedniej kamery dlatego polecam 900 Cytuj Link to post Share on other sites
Nextassy 48 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Na obecną chwilę wolał bym kupić 620ke niż nawet którąkolwiek z pierwszej serii Lumie. Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Na obecną chwilę wolał bym kupić 620ke niż nawet którąkolwiek z pierwszej serii Lumie. gwarantuje ci ze bedziesz zalowal jesli dokonasz takiego wyboru bo widzialem dzialanie owego telefonu - lecz decyzja nalezy do ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts