freeman94 0 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam. Mam kartę co w tytule. Jak sami widzicie jest to wersja Windforce3 bez OC Twórcy chyba o niej zapomnieli bo nie robią żądnych biosów. Zastanawiałem się czy mogę wgrać ten co jest pod (GV-R787OC-2GD) Bo przecież są to praktycznie te same karty, różnią się tylko tym że wersja OC ma 100mhz większy clock. Proszę o odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 zamiast ściągać i instalować bios, pobierz MSI Afterburner , i o te 100 MHz sam możesz podkrecić, a jeśli się na tym nieznasz w necie jest pełno poradników. Cytuj Link to post Share on other sites
freeman94 0 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 wiem, ale mi karta działa niestabilnie bez podkręcania mam standardowo napiecie 1.219V i wywala sterownik, jedynie ratuje właśnie MSI gdzie mam 1.3V i wtedy mogę grać ale o OC mogę zapomieć nie pójdźie więcej niż 80MHz na clocku, bo memorki idą do 1420mhz. Ale mniejsza z tym, powiesz mi czy BĘDZIE DZIAŁAŁ BIOSik od wersji OC nie ZBRICKUJE karty? pomysł mam taki że jak wgram ten biosik to wtedy będe miał i małe napiecie bo standardowe 1.219V i takty o 100mhz więcej, i ewentualnie ale nie koniecznie mogę wtedy dac 1.3V i kręcić do 1150. dobra, zaryzykowałem i się udało, komputer działa. Mam jeszcze pytanko bo jak juz mam ten cały UEFI Bios, to teraz jak go włączyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts