Pawel96 5 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam przymierzam się do kupna konsoli (X360 i PS3) i muszę przyznać jeśli chodzi o moją wiedzę o konsolach to jestem laikiem więc mam do was parę pytań odnośnie tych obu konsol. Czy jeśli gra będzie zapisana na dysku to gra będzie działać bez płyty (X360 i PS3)? Czy sam internet w Xbox360 jest darmowy? Ile kosztuje nowa gra w punktach microsoftu? Czy na xbox i ps3 jest możliwość oglądania filmów na youtube i na kino.pecetowiec (online)? Jeśli mam pad bezprzewodowy X360 PC to będzie działał na tej konsoli? Czy jest możliwość podłączenia pada od X360 do PS3? Czy do tych konsol można podłączyć klawiaturę od PC? Cytuj Link to post Share on other sites
Guciek 6 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) 1.Nie. Chyba, że pobierzesz. 2.Tak 3.Zależy od gry 4.Jeżeli masz internet to tak. 5.Tak, sam kupiłem i należy przytrzymać przycisk między trigerami. 6.Na YT są sposoby, ale nie wiem czy na serio to tak działa. 7. Do X'a tak, na PS3 nie sprawdzałem. Klawiatura tylko na USB Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Guciek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 1. Tylko jeśli pobierzesz jak Guciek napisał. 2. Tak, ale do korzystania z aplikacji (YT itp.) musisz mieć konto Gold. 3. Najdrożej. 4. Na YT tak, ale nie jestem pewien co do kino.pecetowiec. 5. Tak. To jest pad do konsoli, który jest zdolny do działania na PC. 6. Raczej nie, a jak są to i tak jest to bez sensu. 7. Można podłączyć przez przez specjalne urządzenie (klawiatura musi być USB). Urządzenie zwie się Hama Speedshot (dla obu konsol są specjalne wersje). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel96 5 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Czy jeśli kupię xbox360 to będę musiał do niego dokupić przejściówkę do wtyczki żeby podłączyć do prądu ? i ostanie pytanie jeżeli kupię speedshota lub urządzenie podobne do tego to będę mógł korzystać z internetu na x360 za pomocą myszki? Cytuj Link to post Share on other sites
Guciek 6 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Mój kolega normalnie podłącza klawiaturę wprost do USB. Asterowanie w interfejsie nie jest takie najgorsze, jeżeli mówimy o analogu (lewym) Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 jedynym urządzeniem które w pełni wykorzysta myszkę i klawiaturę to XIM Edge ale jest drogie ( min. 500 zł ). pamiętaj też, że przeglądarka w konsolach ma swoje ograniczenia i nie działa tak jak ta pc-owa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts