RBX100 61 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Dlaczego Asus uniemożliwia downgrade biosu za pomocą Asus update lub EZ?Zróbcie coś z tym, trzeba się naprawdę napocić żeby przywrócić poprzednią wersję. Cytuj Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 z ciekawości, dlaczego chcesz robić albo robiłeś downgrade bios-u ? Cytuj Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 po zaktualizowaniu do najnowszego 3602 zdarzały mi się szarpnięcia obrazu, po powrocie do poprzedniej wersji 0105 wszystko działa ok Cytuj Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Widzę że więcej osób ma problem z wgraniem starszej wersji biosu wiec napiszę jak wgrywałem u siebieROBICIE TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !najpierw robimy bootowalnego pendrivaz netu ściągacie:HP USB storage format tooloraz pliki dyskietki startowej win98następnie odpalamy program HP USB storage format tool, wybieramy pendrive z listy, wybieramy File system FAT, zaznaczamy Quick format oraz zaznaczamy Create a DOS startup disk using DOS system files located at i zaznaczamy folder z plikami dyskietki startowej WIN98, włączamy START. pendrive gotowywgrywamy dodatkowo programy:Afudos (dopiero czwarta wersja Afu mi zadziałała v.4.40 wcześniej miałem komunikat o błędzie)Bupdateroraz poprzednią wersję biosu (u siebie zmieniłem nazwę biosu na x.rom) Włączamy kompa wybieramy pierwszy napęd pendrive ładuje nam się doswpisujemy:afudos.exenastępnie AFUDOS X.ROM /P /B /N (x.rom - moja nazwa biosu)chwila czekania (zaczekajcie aż wszystkie operacje widoczne w procentach zakończą się)po zakończeniu (nie restartujcie komputera) wpisujemy:bupdater /ix.romzaładuje Wam się bupdater wybieramy x.rom i bezproblemowo możemy wgrać starszą wersję biospo zakończeniu wyłączenie kompa restart biosu za pomocą zworki na płycie głównej i gotowepozdrawiam i powodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
RBX100 61 Napisano 24 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 Ło matko, nawet nie pamiętam że taki temat zakładalem Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 wystarczylo pzzez komende nodata. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts