muvids 0 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mam zainstalowane standardowe sterowniki ati ktore pozwalaja na slabe OC karty, podkręcałem kiedys karte innym programem ale po restarcie systemu zegary wracały do fabrycznych. Znacie moze jakis dobry program do oc tej karty ? odrazu mowie ze powerstrip i riviva nie obsługuja tej karty, no chyba ze wyszła jaks nowa wersja. Druga sprawa czy ktos posiada takowa karte od XFX ? I czy moglby mi uploadowac sterowniki tej firmy dołaczone do karty ? Poniewaz moja plyta ktora dostarczył sprzedawca jest wadliwa ... Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 EeasyTune 6.Bardzo dobry program.Na nim masz wszystko: Procesor Ram Grafika Temperatury Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 easy tune to chyba tylko pod gigabyte... Cytuj Link to post Share on other sites
muvids 0 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 tak, tape sprawdzil w profilu pewnie ze mam plyte gigabyte dlatego polecił. Ale jak to mówią wszystko do jednego to do niczego. I tak jest w tym przypadku, suwaki pozwalaja podkrecic karte tak jak CCC overdrive. GPU na 830 a pamieci na 850. GPu jeszcze by przeszeszedł ale pamieci nie, na wiele wiecej je stac ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5109 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 easy tune to chyba tylko pod gigabyte...On ma płytę Gigabyte , zajrzyj do jego profilu I ten programik jest OK, sam go używałem Cytuj Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 co do sterowników to na pewno są na stronie producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Mariuscyna 0 Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Posiadam właśnie 4770 od XFX i nawet nie instalowałem dołączonych do niej "sterów" bo to nie ma sensu, od razu ściągnąłem nowe ze strony ATI. Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 ale jakie sterowniki? Sterowniki generalnie nie maja zadnego znaczenia przy oc, zakładam że chodzi mu o Catalyst Control Center w których ustawiamy zakres taktowania dla rdzenia i pamięci. Tu masz link: http://programy.frazpc.pl/ati-tray-tool ... -beta.html jest jeszcze pare innych, riva tuner, msi afterburner itp. Cytuj Link to post Share on other sites
muvids 0 Napisano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 tak wlasnie o to mi chodzilo leon. thx Cytuj Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Leon961,a ostatnio w nvidii sterowniki trochę miały do OC bo blokowały tą możliwość Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts