Skocz do zawartości

Asus MX279H pytanie

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez drachenfeles,

Recommended Posts

Kilka dni temu kupiłem monitor Asus MX279H. To jeden z ładniejszych monitorów na rynku - moje zdanie. Niestety wygląd nie idzie w parze z jakością wyświetlanego obrazu. Monitor podłączam do mojego komputera ( z podpisu ). Używam kabli sprzedawanych z tym monitorem tzn: DVI-->D-SUB, lub HDMI-->HDMI, lub DVI--HDMI.

- DVI-->D-SUB = dziwna otoczka wokół poruszających się obiektów w grach i filmach

- HDMI-->HDMI = obraz ok ale trochę sztuczny i np. pod kursorem widać białą poświatę . Na innym kablu HDMI-HDMI używanego między dekoderem a telewizorem , po włączeniu kompa monitor nie startuje ( pomarańczowa dioda )

- DVI-->HDMI = dziwna otoczka wokół poruszających się obiektów w grach i filmach

Czy to oznacza że trafiłem felerny model, czy kable, czy te monitory tak mają? Może kwestia ustawień karty graficznej? Nic nie zmieniałem w konfiguracji nawet specjalnie przywracałem ustawienia fabryczne i karty i monitora. Robiłem też reinstalację sterowników.

Mam go oddać czy jest jakieś inne wyjście?

A nie jest to wina kabli? Podobno nie ma kabli HDMI lepszych i gorszych to dlaczego na jednym kablu HDMI monitor działa a na drugim cisza? Ten drugi jest sprawny, działa między Xboxem a telewizorem bez problemu. Może to karta graficzna? Spróbuję dzisiaj z Radkiem 7770 i zobaczę czy też będzie taka poświata.

Mam ten monitor od kilku miesięcy jest ok i na radku 7970 nie zaowarzylem opisanych przez Ciebie znieksztalcen. Pozatym pamiętaj ze to nie jest jakiś wybitnie dobry monitor tylko asus za 1.5k badz co badz do glupot w domu mi wystarcza i se chwale Moim zdaniem mógłbyś go spróbować oddać.

kamiq: To mam do Ciebie 2 pytania:

1. Jak skrolujesz tekst góra -- > dół , grasz w gry lub oglądasz filmy widzisz taką jasną poświatę na krawędziach obiektów, które się poruszają? Na czarnych czcionkach widać to idealnie.

2. W jaki sposób podłączyłeś swój monitor do komputera? Czy wykorzystałeś załączone kable czy miałeś swoje?

Miałem swoje kable i jest puszczone przez hdmi co do poswiaty występuje w prawym gornym rogu ale da sie zauważyć tylko w momencie startu monitora przez około 2 sekundy pózniej juz nie zaowarzylem żeby cos takiego zaistniało

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...