Skocz do zawartości

Dobór karty do E2140@2,68Ghz

Recommended Posts

Witam,

zastanawiam sie nad kupnem używanej karty graficznej, która byłby nie zamocna dla procesora i miała niewielki pobór prądu. Głównie do LOLa

Procesor : E2140@2,68

Zasilacz Antec 300W - obudowa microATX brak możliwości zmiany zasilacza.

RAM DDR2 - 2x1Gb Kingstone

Cena ok. 200zł

Myślałem o Radeonie HD 5670 ale może Wy doradzilibyście mi coś ciekawszego.

Zastanawiam sie jeszcze nad kupnem nowej HD 7750 ale nie wiem czy jest sans.

Edytowane przez hamper

No może tak ale czyja wiem czy zobaczysz dużą różnice na rachunku ;)
A 150zł też tak sie nie zwróci.

Sorry nie zwróciłem uwagi na zasilacz.
W takim razie możesz dorzucic do 7750, ale czy zasilacz 300W da rade to nie wiem, niech sie wypowie ktoś to prędzej sie na tym zna.

Edytowane przez sshadowek
  • Popieram 1

Po pierwsze mamy do czynienia z procesorem 2-rdzeniowym tak więc odradzam kupno kart z obozu zielonych (większy narzut sterownika na procesor), co do 7750 to po pierwsze nie kosztuje ona 200 zła po drugie będzie się odrobinkę nudzić przy tym procesorze, nie ukrywajmy mimo że podkręcony w dniu premiery był to słaby procek, moim zdaniem taki HD 6670 w zupełności wystarczy odpowiednia cena za około 200 zł mały pobór prądu czyli zasilacz da radę i wydajność na poziomie HD 4850 czyli całkiem przyzwoicie jak do wymagań czyli w/w LOL.

EDIT: tylko wystrzegaj się wersji tej karty z pamięciami GDDR3, i szukaj z GDDR5 :)

Edytowane przez ProXimo
  • Popieram 1

Zgadzam się za słabo wykręcony procek (po za tym to nvidia a procek 2 jajowy jest) ale skoro wszystko śmiga to znaczy że zasilacz daje radę (przynajmniej na tę chwilę). A tak swoją drogą to z ciekawości zorientowałem się i wydajność 9800GTX+ jest dosyć bliska Radeonowi HD 6670, więc masz poniekąd pogląd jak wydajność podskoczy po wymianie.