Skocz do zawartości

lumia 820 vs iphone 4 8GB

Recommended Posts

Nokia: 

NFC

Nokia Maps

Nokia Music 

Karty pamięci

Większy ekran (ale mniejsza rozdzielczość)

2 rdzenie

8MP

1GB RAM

Nagrywanie 1080P

Iphone;

iOS - moze byc wada 

Aplikacje

Akcesoria

Apple - możne być wada 

Jakosc Ekranu (rozdzielczość) 

Rozmiar 

Zapewne nie pokryłem wszystkich różnic  

• Popieram 1

Wybór trudny, wiem jak to jest, iPhone kusi

Wiem właśnie pozniej oglądnę filmiki a ten apple kolor biały kozak jeszcze patrzyłem na skórki do niego na gelaskins, na lumie tez są ale ten iphone ma to coś no jeszcze pisać , pisać...  :D 

To tez zalezy do czego uzywasz telefonu. Windows phone ma malo aplikacji ale jest stabilny i szybki. Iphone jest mniejszy i gorzej neta sie przeglada. Jesli do internetu, a malo korzystasz z fonu czyli do codziennego uzytku sms, dzwonienie itp to bierz lumie.

Mam iphone 4 32gb,wcześniej miałem xperie P no i iphone chodzi płynniej mimo gorszej specyfikacji,co z tego ze lumia ma lepsza specyfikację jak nie ma w czym jej wykorzystać (chyba ze wyszły jakieś lepsze gry to mnie poprawcie) jak masz jakieś pytania dotyczące ip4 to pisz ;)

• Popieram 1

Jako zwolennik Windows Phone oddaje głos na Lumie.

Na prawdę Nokia 820 ma gorszej jakości video? Udowodnij mi to proszę.
W końcu Lumie słyną z pięknej jakości zdjęć!
Nagrywanie filmów w Lumii 820 jest gorsze od Iphone 4s ale lepsze od 4.
Przykładowe wideo: 

W necie jest pełno filmów pokazujących możliwości nagrywania obu telefonów, więc każdy zainteresowany może sobie tego poszukać.
Iphone brałbym tylko wtedy jeżeli cenisz sobie bardzo dobrej jakości dźwięk i minimalizm - dla niektórych 3,5" może być zdecydowanie niewystarczające.

Panowie - nie rozbija się o specyfikację, tylko o cały ekosystem.
Mi osobiście nie odpowiada żaden z fonów. Wolę coś na androidzie. Gdybym musiał wybierać, to wybrałbym Lumię. Dlaczego? Bo nie podoba mi się filozofia Apple. Ich sprzęt jest dobry, dopracowany ale co z tego jak nie odpowiada mi, to, że Cupertino myśli za mnie.

To tez zalezy do czego uzywasz telefonu. Windows phone ma malo aplikacji ale jest stabilny i szybki. Iphone jest mniejszy i gorzej neta sie przeglada. Jesli do internetu,

do neta tak sporadycznie

Tylko te 2 masz do wyboru?

tak tylko na te dwa się napaliłem

jak nie odpowiada mi, to, że Cupertino myśli za mnie.

nie rozumie? :P

Skłaniam się ku bardziej teraz lumi gdyż ma filmiki w HD lepsza jakość od iphona4 a to mi się bardzo przyda :)

Co do tego taka ciekawostka sam kiedyś naprawiałem telefony 3lata temu w serwisie ale  w fonach wypadłem z formy znaczy w tych ^^  nowych  , no i kompletnie przestało mnie to interesować od dłuższego czasu.

Jak bd miał ale na pewno nie szybko , to coś się może pojawi w tym stylu ale nie obiecuje.Ponieważ na necie masa tych informacji jest i Ja niczym nowym w lumi was nie zaskoczę :) 

Co jeszcze na fona na bank kupię jakąs fajną skórkę bo nie które są kozackie z rodziny gelaskins.  

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...