liscypis 9 Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Mi też karta ustawiała takty na 500MHz jak dawałem za małe napięcie przy OC. Ja jak daje power limit na 20% to lecą restarty kompa:P Na razie udało się tyle z niej wycisnąć http://img534.imageshack.us/img534/6217/abcgy.jpg ale chyba cewki piszczą czy coś więc normalnie gram na 1000MHz więcej mi nie potrzeba. Cytuj Link to post Share on other sites
radgar95 0 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Byłem u kolegi u niego nie wystąpił ten problem. Przychodzę do siebie i u mnie też nie o.O nie potrafię tego racjonalnie wytłumaczyć... Teraz mam 1100/1350 przy napięciu 1200 mV i pamięci 1625 mV i chodzi wszystko jak powinno temperatura max 62 stopnie wentylatory 47% 3DMark: http://www.3dmark.com/3dm11/6333389 Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez radgar95 Cytuj Link to post Share on other sites
Mephic 110 Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Być może karta była źle umieszczona w slocie. Ważne, że się rozwiązało. Cytuj Link to post Share on other sites
radgar95 0 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Mam jeszcze pytanie. Ta karta ma dual slot więc jeśli teraz jestem na 1 mogę przełączyć sie na 2 i zmienić sobie bios na nowszy. I tu moje pytanie czy jak wgram nowy bios nie zablokuje mi on programowej zmiany napięć. Jeśli nie,który jest lepszy? Czytałem,że dobry jest F43 ale nie wiem dlaczego,najnowszy jest bodajrze FX2. Po formacie pojawił się bardzo dziwny problem. Czasami słyszałem w kompie pisk i temperatura karty pokazywała się z 37-38 na 46-47 stopni i CPU włączał się w 6 faze i pokazywało prawie 50 stopni. Po odinstalowaniu jakiegoś programu od intela i XFast RAM nic nie dało. O dziwo piszczenie ustało kiedy odinstalowałem Pando Media Booster. Choć nie wiem czy ten program ma na to jakiś wpływ. Gdy grałem w FC3 na tych samych zegarach co podałem wyżej miałem max 62 teraz nawet 68. Procek bez OC też potrafi mieć teraz z 58 stopni. Czym to może być spowodowane? Przed formatem tak nie było,a od formatu minęło około 2h. Co o tym sądzicie? Może dać to do innego działu? @up Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts