moskiew 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 JAk w temacie. CPU: intel i5 3570KMOBO: ASrock P67 PRO3 GPU: Sapphire Radeon HD 7850 2 GB Zasilacz: SilentiumPC Deus G1 500W Ram: Kingston HyperX 4GB Blu 1600MHz CL9 Cytuj Link to post Share on other sites
GamoDues 23 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Podaj budżet i zastosowanie komputera to coś Ci złożę Cytuj Link to post Share on other sites
moskiew 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Mój budżet wynosi 2400 bez obudowy i dysku oraz przeznaczony ma być do gier oraz multimediów Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Odpowiedz na kilka pytań i działamy: 1) Podkręcasz sprzęt, czy nie? 2) Co to za obudowa (ta którą masz)? 3) Jakieś preferencje co do firm? Za 2400 dla gracza, moim zdaniem najlepsze co się da. Procesor fakt faktem podkręcalny w bardzo wąskim zakresie, ale w grach dużo większy benefit daje mocna grafika (przy CPU tej klasy). http://s10.postimg.org/85eai39m1/nooced.png Cytuj Link to post Share on other sites
moskiew 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 1) Pewnie kiedyś się w to pobawię 2) SilentiumPC Gladius m40 3) Jeśli chodzi o procka to intel a co do reszty to słucham propozycji. Odpowiedz na kilka pytań i działamy: 1) Podkręcasz sprzęt, czy nie? 2) Co to za obudowa (ta którą masz)? 3) Jakieś preferencje co do firm? Za 2400 dla gracza, moim zdaniem najlepsze co się da. Procesor fakt faktem podkręcalny w bardzo wąskim zakresie, ale w grach dużo większy benefit daje mocna grafika (przy CPU tej klasy). http://s10.postimg.org/85eai39m1/nooced.png Wielkie dzięki, ale mimo tego przy renderowaniu bądź pracy przyda mi się większa wydajność... Więc przydał by się lepszy procek z większą możliwością OC... Cytuj Link to post Share on other sites
Rokhtar 150 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 a może zamiast tej saphire weź HIS radeon 7870, ostatnio w testach na stronie był i prawie pokonał gtx 660 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Przy renderowaniu to by się przydał i7, bo podkręcenie i5 w tym przypadku daje niewiele. Niestety na i7 budżet już nie pozwala. To taka kwota że musisz się na coś zdecydować. -albo bierzesz bardzo dobrą grafikę i godzisz się na CPU bez możliwości OC (ewentualnie jeżeli rendering jest ważny to alternatywą jest FX-8320) -albo bierzesz platformę do OC i wówczas robisz to kosztem karty graficznej (bo PRO3 do 3570K to pięść do nosa, minimum Z77A-G43 jeżeli już ten CPU) a może zamiast tej saphire weź HIS radeon 7870, ostatnio w testach na stronie był i prawie pokonał gtx 660 To jest 7870XT Cytuj Link to post Share on other sites
moskiew 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Może być mobo od MSI Z77A-G43? Czy wybrać inną firmę? Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez moskiew Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ja tam w nazwie XT nie widze link do tematu: CZYTAJ POSTY... Poleciłem mocniejszego 7870XT a sugerujesz nieuzasadnioną zmianę go na 7870 'zwykłego'. I w tej kwestii była moja uwaga, do ciebie. Może być mobo od MSI Z77A-G43? Czy wybrać inną firmę? Jeżeli chodzi o modbo na Z77 w rozsądnej cenie, to innego wyboru nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Rokhtar 150 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 dobra gtxxor już wszystko rozumiem masz tu linki do dwóch fajnych stron myśle że pomogą ci w dobrym wyborze -http://gpuboss.com/ http://cpuboss.com/compare-cpus na pierwszej stronie można znaleźć informacje o przyszłych modelach GPU, jak ostatnio tam zaglądałem to zapowiada się ciekawie tylko nie wiadomo ile w tym prawdy Cytuj Link to post Share on other sites
moskiew 0 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts