Skocz do zawartości

Jaki zasilacz do tego zestawu?

Recommended Posts

Specyfikacja zestawu:

Procesor: intel core i7 3770k

Ram: Kingston HyperX DDR3 2X 4GB 1600MHz

Karta graficzna:GTX 680 Asus (w niedalekiej przyszłości dokładam drugą 680)

Płyta główna:MSi z77A GD80

dysk#1:Seagate 1Tb

dysk#2:SSd Samsung 840 Pro 128Gb

obudowa: Gladius X80

cooler CPU: BQ! Dark Rock Pro 2

Kolega polecił mi: Be quiet! zasilacz Pure Power L8 CM 630W

I teraz pytanie czy przy SLI da sobie radę? Nie chcę żeby był na styk, aczkolwiek może wystarczy.

No chyba że polecacie lepsze, a przy tym tańsze zasilacze.

PS. nie chcę żeby ktoś proponował mi inny zestaw.

Gość rezerwuar

Wiesz co nie ma co się rozdrabiać 500-600zł mogę dać w końcu to ma utrzymać zestaw za parę tysięcy. Jeśli coś polecasz bo warto dołożyć to dołożę. Najlepiej modularny.

Edytowane przez Etemity

Potwierdzam I klasa :)

albo jak już jechać ostro to może coś z certyfikatem PLATINIUM ?

http://www.ceneo.pl/14518153

http://www.ceneo.pl/15149064

Jeżeli będziesz się decydował na GTX 680 SLI to rekomendowane przez producenta zasilanie to 800W wiem że markowe 750W da rade ale jak na pokładzie będzie i7 + 2x680 to dać im te 850W :D

Edytowane przez davidoff

Potwierdzam I klasa :)

albo jak już jechać ostro to może coś z certyfikatem PLATINIUM ?

http://www.ceneo.pl/14518153

http://www.ceneo.pl/15149064

Jeżeli będziesz się decydował na GTX 680 SLI to rekomendowane przez producenta zasilanie to 800W wiem że markowe 750W da rade ale jak na pokładzie będzie i7 + 2x680 to dać im te 850W :D

Tylko czy jest sens, w tej cenie masz naprawdę dobre 1200W  Gold, nie mówiąc już 800W.

Platimax jest oczywiście bardzo dobry ale masz inne porównywalne zasilacze platinum wyraźnie tańsze. 

Popatrz jeszcze na APT-700 bo jest w niezłej cenie jak na Platinum i pół-pasywną pracę. Bardzo ciekawe są też Fractal Newton R3 600W lub 800W. W cene 750 zł można też dostać Anteca HCP 1000 i 1200W - to są najwyższe modele Delty, bardzo udane jednostki, a w tej promocyjnej cenie i z gwarancją Anteca naprawdę można o nich pomyśleć ;) 

Ogólnie ja bym polecał albo Seasonic, albo SuperFlower, albo to co powyżej napisałem. Na pewno nie Corsaira czy Enermaxa, oczywiście są super ale płaci się za dużo za markę ;) 

• Popieram 1

Moze z 700-800zł

Ogólnie 680 ciągnie około 300W więc 2x gtx 680 + procesor to okolo 700W wiec 800 powinno wystarczyc aczkolwiek ten BQ! tez powinien wystarczyc ale jesli w cenie okolo 700zl sa lepsze wydatniejsze to piszcie. Nie chciałbym tez zeby ciągneło to za duzo prądu z gniazdka po co mi 1200w jak użyję tylko z 800. Czy to jest tak że z gniazdka płynie prądu tyle ile jest potrzebne czy cały czas maksymalna wartość.

Dzięki.

A czy jest mozliwosc zamontowania go odwrotnie by wciągał powietrze od dołu obudowy czy jednak lepiej by brał ją ze środka obudowy.

juz wiem jest mozliwy montarz obojętnie którą stroną.

Edytowane przez Etemity

Poczekaj do poniedziałku, cena powinna spaść (wzrost ceny jest chwilowy, powód dosyć błachy - więc spokojnie w poniedziałek ceny na pewno spadną). 

A co do komputronika to nie zawsze mają kosmiczne marże, sporo już się u nich zmieniło ;) 

Edytowane przez Mareczq