Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mam pytanie mianowicie w innym temacie pytałem się o części do komputera. Zaproponowałem ten procesor http://www.ceneo.pl/19747212 napisali mi że procesory z fx nie nadają się do gier. Proponowaki mi tylko itel. Więc na usta nasuwa mi się pytanie jakie procesory są lepsze AMD czy Intel ? Z jakiej rodziny są najlepsze ? Ile rdzeni ? Ile GHz ? Chciałbym zobaczyć jakieś statystyki porównawcze. Komputer byłby głównie do grania, czasami do oglądania na YouTube, jeszcze rzadziel jakieś prace do szkoły. Budżet to max 1500zł.

PS. Nie znam się na tym, więc pytam się was bo napewno wiecie więcej odemnie.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Gość usunięty

AMD do ....yy nwm...to szajs ;p

Nie. Jeśli chodzi o rendering Piledrivery FX Vishera całkiem dobrze sobie radzi, nawet lepiej niż Intel.

W grach zaś... co do gier... to w niskim budżecie lepiej brać czterordzeniowca od AMD niż dwurdzeniowca od Intela.

Poza tym... przy budżecie około 1000zł... wydajniejszy jest Intel Core i5 / i7 niż AMD Phenom II czy AMD FX. Tyle.

Gość JonathanArcherPL

napiszę szczerze, niech sobie to kto tam chce uważa za spam, temat jest płytki i pozbawiony sensu, wielokrotnie wałkowany, dlaczego tworzone są ciągle te same tematy, i zajmują tylko miejsce na forum ?, AMD vs Intel, teoretycznie AMD do renderingu - Intel do gier,

chyba że ktoś gra tylko w Crysis 3 to sobie może poszpanować srajfxem, tak czy inaczej, moderator powinien to zamknąć, i stworzyć osobny temat, CPU do gier w określonym przedziale cenowym i było by cacy ;)

Edytowane przez JonathanArcherPL
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...