HajducekHajduk 106 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Joł, mam dzisiaj do was 3 pytanka. 1. Czy klawiatura Steelseries 6Gv2 jest "pełnoprawnie" klawiaturą mechaniczną jak np. Razer Blackwidow i czy czas reakcji będzie taki sam na obu w/w modelach? 2. Czym różni się ta 6Gv2 od 7G? Tylko tą "podporą" na nadgarstki, czy jest jeszcze coś? 3. Jakiego mechanika polecacie do ~350zł? Te wyżej podane, czy jednak sprawdzony Razer (Blackwidow)? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Myślę, że te też są warte uwagi: - http://proline.pl/?p=LOG+920-002233 - http://www.agito.pl/klawiatura-roccat-isku-65-526231.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=526231 - http://www.komputronik.pl/product/114758/Sprzet_komputerowy_/Peryferia/Razer_Blackwidow_Expert_Mechanical_Gaming_Keyboard.html Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez JohnWoo Cytuj Link to post Share on other sites
sethendral 0 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Isku to (niestety) nie jest mechanik, chociaż membrany są wyjątkowo dobrze zrobione. Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Hajducek, to zależy na jakich przyciskach chcesz mechaniczna. Razer Blackwidow bynajmniej nie jest sprawdzoną . Wystarczy trochę pograć aby odczuć wrażenie mało solidnej. Jak kupowałem swoją mechaniczną to wybierałem między blue(właśnie blackwidow), brown(celeritas) i red(mk-50), ostatnio miałem jeszcze okazję zobaczyć steelseries 7g z black. Ja wybrałem qpad-mk50 z red. Z blue to od samego dźwięku zrezygnowałem oraz tego, że w grach jak np. warcraft 3, starcraft gdzie cały czas wciskasz szybko przyciski i oczekujesz aby móc od razu wcisnąć go ponownie np. 121212121212121212 to na blue, czuje się jak by przycisk miał opóźnienie . Nie mogłem się zdecydować miedzy red a brown. Jednak kupowałem bardziej do gier i redy wydały mi się lepsze. Teraz rozważałbym między red a black. Gdyż mam czasem wrażenie, że za lekko się wciska red. Do pisania i red i black trzeba się baaardzo przyzwyczaić, a nawet wtedy na takich brownach czy blue jest o niebo lepiej ;D. Także od blackwidow to bym się trzymał z daleka ;p ...jeszcze ten f1 jakoś przesunięty w prawo.... . Qpad mk-50 na pewno szczerze polecam jak chcesz do gier i wolisz aby leciutko reagowały przyciski. Jak wolisz robić większy nacisk, będzie to trochę kosztem pisania to black. Browny jak po równo grasz/piszesz, blue jak tylko piszesz. Cytuj Link to post Share on other sites
HajducekHajduk 106 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Tak właśnie wczoraj przeglądałem te klawy i również Qpady mi się rzuciły w oczy. Więc raczej wezmę coś od nich - mk50, albo mk-85 jeżeli będę miał jakiś dopływ gotówki. A klawiaturka będzie do gier moba, więc liczy się bardziej pewność i lekkość bo jeden nie wciśnięty klawisz może Ci trochę popsuć humor Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Z mojej strony polecam CM STORM QUICK FIRE na redach,kawał solidnej klawiatury. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts