Skocz do zawartości

Która obudowa i jaki zasilacz?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez MVRobcio,

Recommended Posts

Witam wszystkich. Potrzebuje pomocy w dwóch kwestiach:

1. Jaka obudowa będzie najlepsza pod względem cyrkulacji powietrza i funkcjonalności.

Zastanawiam sie nad trzema:

1. SilentiumPC Gladius X80

2. Corsair Carbide 400R

3. Corsair Carbide 500R (czy warto dopłacać?)

Mam zamiar "wepchnąć" do obudowy 2xGigabyteGTX 660 i chłodzenie CPU Macho 120

Drugie pytanie to jaki zasilacz do ok. 300 zł będzie najlepszy. (oczywiście żeby miał wyjścia dla 2 kart)

Czekam na odpowiedzi i argumenty co do obudowy i propozycję ws. zasilacza. :)

X80 jeśli chodzi o funkcjonalność jest naprawdę super, i polecam Ci ją. Dużo miejsca, świetne dodatki (regulator, czytnik czy hotswap) i naprawdę dobre chłodzenie. Musisz tylko od razu kupić dwa wentylatory na górę (ale jakieś niezłej klasy , bo tanie mogą słabo pracować w tej pozycji). 

• Popieram 1
  • Rozwiązanie

Dzięki. Chyba wezmę tego Gladiusa. A co do zasilaczy to czy be quiet to dobra firma? I czy oferują jakis zasilacz przystosowany do SLI w moich wymaganiach co do ceny?

PS. Tańsze zasilacze oczywiście również wchodzą w grę. (szczerze mówiąc byłoby mi to na rękę)

PS2. Może dodam, że mam zamiar bawić się w OC.

Edytowane przez MVRobcio

Tylko pytanie czy warto dopłacać koło 70 zł do Corsaira czy w zupełności wystarczy Gladius?

Wiadomo bardziej podoba mi sie 500R (chociaż ta C70 jest tez niczego sobie) ale obudowa ma być dla mnie przede wszystkim funkcjonalna.

Edytowane przez MVRobcio
Gość usunięty

@UP

Tylko ze te dwie obudowy są to identyczne konstrukcje różniące się jedynie nazwą... no i może użytymi materiałami ;)

@t.luk

Tak, racja. Chodziło mi o "R" :]

I chyba tyle. Pozdrawiam i zamykam temat, skoro jest rozwiązany.

Tylko ze te dwie obudowy są to identyczne konstrukcje różniące się jedynie nazwą... no i może użytymi materiałami ;)

Chyba dobrze wiesz, że nie różnią materiałami (po prostu NOX robił klientów w balona nabijając sobie jakąś kosmiczną marżę) więc po co w ogóle piszesz coś takiego? :roll:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...