Skocz do zawartości

Zasilacz EVGA SuperNOVA NEX750 - Jakość? I czy jest wart swojej ceny?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez human_2010,

Recommended Posts

Cześć.

Mam pytanie odnośnie zasilacza Evga SuperNOVA NEX750. Jak stoi jego jakość? Bo nie znalazłem tej firmy na żadnej czarnej liście, ani na żadnej polecanej, na elektrodzie.

http://www.komputronik.pl/product/176135/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/EVGA_SuperNOVA_NEX750_80PLUS_GOLD.html

Jestem nim zainteresowany  z racji że przymieżam się do złożenia kompa i planuję tam wsadzić:

• I5-3570K - bedzie podkręcany
  • Asus GeForce GTX 660/660ti/670 - jeszcze nie wiem który, z racji niepewnych finansów końcowych. Jeśli wezmę GTX 660 bądź 660ti to napewno dokupie z czasem drugiego do SLI
  • jakiś RAID pewnie 10 i ssd na system - ale to z czasem zbuduje
  • zastanawiam się jeszcze nad zwodowaniem kompa, ale to pewnie za rok albo półtora

I tu mam właśnie do was prośbę: Co o nim sądzicie? Jest to dobra inwestycja na najbliższe lata? Moją uwagę ściągneło wydużenie gwarancji z 5 do 10 lat w przypadku rejestracji na stronie producenta.

Ewentualnie proszę o jakieś inne proopzycje bo jednak ten zaliacz też swoje kosztuje (500zł)

Chętnie przyjmę inne tańsze propozycje o podobnej funkcjonalności.

Z góry dzięki za pomoc. :)

Edytowane przez rajmund900

Bo nie znalazłem tej firmy na żadnej czarnej liście, ani na żadnej polecanej, na elektrodzie.

EVGA - na czarnej liście :o

Sorry, trochę mnie poniosło. Oczywiście zasiłka jak najbardziej super ale pytanie czy zależy ci na pełnym modularnym okablowaniu bo za to też się płaci? 

Tak swoją drogą nie patrz na Komputronik - tutaj sporo taniej: http://www.morele.net/zasilacz-evga-750w-80plus-gold-120-pg-0750-gr-5-lat-gwarancji-517193/

Edytowane przez Lukkas

Testowałem tego EVGA  jego wysoka cena nie pomaga w ogóle w osiąganiu wysokiej wydajności.Konkurencja oferuje produkty oparte na bardziej zaawansowanych platformach a także EVGA jest dosyć słyszalny.

• Popieram 1

A co ma certyfikat do jakości zasilacza patrząc przez pryzmat ceny?:) Ogólnie EVGA poszło po taniości i zastosowali jedną z najtańszych  w miarę " markowych " kostrukcji pozwalających uzyskać ceryfikat GOLD, przez co wszystkie inne parametry są przeciętne. 

Seasonic vs. SF to raczej walka kto co woli. Róznice jakieś są ale oba to najwyższa jakość ;) Możesz jeszcze popatrzeć na Fractal Design zasilacze i HighPower (zwłaszcza seria APT powinna Cie zadowolić). 

He he... dzięki za linki.

Czyli najlepiej wybierać między Seasonic, a SuperFlower?

@Mareczq  Co rozumiesz przez: "Seasonic vs. SF to raczej walka kto co woli"? Na czym polegają różnice między tymi markami?

Bo jeśli chodzi o głośność to jestem dość tolerancyjny bo mój aktualny 8 letni (~_~*) komp to chodzi jak kombajn w żniwa XD. Ale jak się da to czymś w miarę cichym, niekoniecznie niesłyszalnym, nie pogardzę. :D

Jeśli chodzi o to czy okablowanie ma być modularne to raczej mile widziane, aczkolwiek to nie mus. Aby miał podobne okablowanie do tego co podałem.  Zawsze będę mógł jakiś kabel wymienić na inny, a i jak się da taki odczepić to te zbędne nie latają po obudowie. Tak mi się przynajmniej zdaje bo dopiero pierwszy raz składam sobie kompa. ;/

Chodzi o to, ze SF i Seasonic to najwyższa jakosć. Wszystkie ich modele z Gold/Platinum sa naprawdę ciche, i tutaj już kwestia konkretnego modelu, który będzie cichszy. 

Osobiście posiadam Fractal Design Newton R3 i jestem bardzo zadowolony. Jakościowo robi najlepsze wrażenie (jest po prostu stylistycznie "piękny") i przy tym pracuje do 50% pasywnie. 

Do SLI GTX 660 starczy spokojnie 650W seasonica, jak chcesz robic SLI z dużo mocniejszych kart jak np. GTX 670 to mozna sie pokusic o 750W :)

Co do zasilacza to klasa sama w sobie :)

Edytowane przez toniek-94
  • Popieram 2
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...