mcmaker 0 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 (edytowane) Cześć, mam takie pytanie. Czy mógłbym i o ile podkręcić mojego Radeona HD4870 1GB? Chłodzenie na karcie to Accelero Twin Turbo Pro, podczas wyświetlania pulpitu i przeglądania internetu temperatura na karcie wynosi okolice 42*C, nie wiem ile podczas stresu, ale spróbuję sprawdzić Nie wiem czy to dobra temperatura, ktoś wie? Problem jest tylko z zasilaczem, bo jadę na Fortronie HLN 350w. Na razie jest stabilnie, jednak nie wiem czy mogę ją trochę podkręcić i pytanko: Zakładając, że nie martwię się o zasilacz, ile może dać takie podkręcenie? W moim starym GF8600GT 256/GDDR3 po maksymalnym podkręceniu bez ruszania woltażu miałem przyrost prawie 10 FPS, ale nie wiem czy jest sens bawić sie z tym w radku. Specyfikacja mojego komputera na w sygnaturze Edytowane 31 Marca 2013 przez mcmaker Cytuj Link to post Share on other sites
Sakret 36 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 nikt Ci nie powie ile wykrecisz bo to zalezy od egzemplarza i nie kazdy kreci sie tak samo. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Problem jest tylko z zasilaczem, bo jadę na Fortronie HLN 350w. Na razie jest stabilnie, jednak nie wiem czy mogę ją trochę podkręcić i pytanko: Jak podkręcisz to sprawdz napięcia czy trzyma dobrze jeśli tak nie ma co się martwić Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Temperatura w spoczynku OK. Przy tym chłodzeniu pod obciążeniem nie powinna być przesadnie gorąca. Co do zasilacza to nie wiem czy wystarczy do OC gdyż przy nominalnym taktowaniu w 3D karta potrafi pobierać nawet >250W z platformą więc po podniesieniu na pewno wzrośnie. Z tego co wiem pamięć w tej karcie idzie całkiem dobrze z rdzeniem natomiast różnie bywa. Cytuj Link to post Share on other sites
mcmaker 0 Napisano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Karta poszła tak Przy 1150MHz na pamięci zaczynały się cyrki http://gpuz.techpowerup.com/13/03/31/enz.png Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 To całkiem nieźle ci poszło chociaż na pamięciach widziałem że u niektórych przeszło stabilnie na 1200. Przy okazji jak spytam jak z temperaturami ? Cytuj Link to post Share on other sites
mcmaker 0 Napisano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Po godzinie grania w Bioshocka Infinite mam okolice 61*C Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts