szuetam149 4 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Siemanko. Jestem na chwilę obecną na 4 roku technikum teleinformatycznego. teraz czas na studia czy ktoś mi doradzi jakiś kierunek albo opowie o jakieś specjalizacji. Miejscowość nie gra roli ;p Myślę chyba o informatycej sprzętowej , bo z programowania slaby jestem z matmy i fizyki tez kulawo więc myślę coś z naprawy i eksploatacji. Podpowie ktoś coś ? Z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Wszędzie gdzie pójdziesz (chodzi o kierunki techniczne) będziesz musiał się uczyć matematyki i fizyki. Dla Ciebie będzie, to jak mapa dla geografa. Niestety, ale taka jest prawda. Cytuj Link to post Share on other sites
szatans666 23 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Jak będąc słabym z programowania jeszcze idzie skończyć kierunek techniczny tak będąc słabym z matematyki czy fizyki już nie ... jeżeli nie będziesz chciał się tego uczyć to odpadniesz w przedbiegach ... Cytuj Link to post Share on other sites
ocfan 26 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Wszędzie gdzie pójdziesz na kierunek inżynierski masz matmę, sam studiuje inżynierie produkcji i matematykę miałem identyczną jak ci z informatyki. Mi większe problemy sprawiają przedmioty pokroju statyka i wytrzymałość materiałów ponieważ łącza i matme i fizyke. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 kierunek sprzętowy... to nie w tym kraju, a i gdzie indziej będzie więcej teorii niż sprzętu... a naprawa i eksploatacja to w technikum, jest taki kierunek Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Jeśli pójdziesz na informatykę z obojętnie jaką specjalizacją to i tak Cię raczej nie ominie programowanie. Jest ono po prostu w programie nauczania. Co do matematyki i fizyki to nie ma z tym jakiejś tragedii, wiadomo będziesz musiał przysiąść, ale bez przesady. Program w stosunku do tego czego wymagano 20lat temu jest niesamowicie okrojony. Cytuj Link to post Share on other sites
szuetam149 4 Napisano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Super. Pomogliście mi bardzo trochę mnie przeraża ta matma i fiza. I myśle jeszcze teraz o szkole podoficerskiej. ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Nie bój się Jak trafisz na dobrych nauczycieli to no problemo. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 @up Na to niech nie liczy, większość wykładowców uważa, że jak Ci zależy to sam się musisz nauczyć Sam kończyłem informatykę i ogólnie tam dopiero polubiłem matematykę, wcześniej nie przepadałem z nią zbytnio ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts