ragon 456 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 @Nowaj Będziesz w którymś odcinku Szpital na TVN'ie ? Z chęcią zobaczyłbym jak na żywca kręcą śrubę Cytuj Link to post Share on other sites
dejv03 24 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Zobaczymy co PIS zrobi >Nie jestem fanatykiem Czarnych ani Radia Maryja ,Samolot mnie nie interesuje i pomniki . Na PO nie glosowałem bo przez 8 lat jest tylko gorzej (czyli klasa srednia zanika albo bogacz-biedak) Nowoczesna to dla mnie odłam Po . Dla mnie i może to być i państwo komunistyczne, wyznaniowe itd.(Oby zwykły szarak miał lepiej ) Teraz to taka klasa srednia jest para Ona i ON i piesek , kotek na dziecko nie ma czasu sił chęci Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 16 Marca 2016 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Uwaga! 18+ Będą wugi, ale raczej niezbyt prostackie. Tzw. temat o polityce omijam zazwyczaj dość szerokim łukiem, w OT sporo osób słusznie się czepia, na zbyt częsty kontent około-polityczny, napiszę więc kilka zdań tutaj, we własnej Bat-jaskini/Wiedźminśkim Siedliszczu czy też Świątyni Jedi - co kto woli. Polityka od zawsze była częścią mojego życia, w wieku 8 lat wykonałem podczas mini-playbaczk show kawałek Big Cyca "Nie wierzcie elektykom", w 1995 roku, wraz ze sporą częścią rodziny, aktywnie uczestniczyłem, na ile pozwalał wiek, w kampanii Aleksandra Kwaśniewskiego. Zamiłowanie do disco-polo zostało mi do dzisiaj - wychowałem się na szeroko pojętym rocku i metalu, ale w każde niedzielne przedpołudnie miałem odpalony Polsat. Od zawsze dla beki - słuchanie tego na poważnie graniczy z koprofilią, znam jednak na pamięć 90% dawnych hitów i się tego nie wstydzę Znam również sporo faktów o DP, jak na przykład to, że całą ostatnią płytę Shazzy napisał pod pseudonimem Robert Janson. Ten z VM: Pisał również kawałki dla Ewy Sonnet... Wracając jednak do meritum - głosuję odkąd mogę. Zawsze i wszędzie - parlamentarne, prezydenckie, samorządowe, referenda. Wszystkie tury. Od 2001, kiedy to głosowałem po raz pierwszy, nie opuściłem niczego. To w mojej ocenie daje mi prawo do narzekania. Jako rocznik 83, miałem być pierwszym, który będzie pisał nową maturę, którą już wówczas oceniałem jako debilizm. Z perspektywy lat i wykonywanego zawodu uważam. że autor "deformy" edukacji w rządzie AWS-UW - Mirosław Handke powinien stanąć przed Trybunałem Stanu. Jego dzieło roz*******iło polską oświatę, która od 1,5 dekady masowo produkuje debili, a ludziom zdolnym rzuca kłody pod nogi i zmusza do podążania schematami - będąc kilkukrotnie członkiem komisji sprawdzającej prace załamywałem ręce - użycie synonimu liczone jest często za błąd i nie jest zaliczane - w sytuacji, kiedy ktoś zna rzadsze słowa w obcym języku powinien być za to nagradzany. Jest dokładnie odwrotnie. Leszek Miller w 2001 roku obiecał powrót starej matury. 90% ludzi jakich znam z rocznika 83 głosowała wówczas na SLD, mieli coś koło 40%, Krystyna Łybacka, jako MEN, opóźniła reformę. Pisałem starą maturę. To JEDYNA obietnica wyborcza, jako spełnił mi jakikolwiek polityk, ale licząc na nią i tak byłem mocno naiwny. Uważam, że głosowanie ze względu na obietnice to debilizm. Miller obiecał również renegocjację Konkordatu, wyprowadzenie religii ze szkół itd. W jedną z pierwszych podróży wybrał się jednak do Watykanu, całować JP2 w pierścień, a jego rząd właził czarnym w zadki bardziej niż AWS-UW i późniejsza PO. W wieku 18 lat dokonałem apostazji i w tym samym czasie zapisałem się do SLD. Do partii, nie do młodzieżówki. Legitymację złożyłem pół roku później, po wspomnianej wyprawie Millera. Mniejszościowy rząd Marka Belki uważam chyba za najlepszy po 89 roku, a samego gościa wielbię. Kto nie wie o nim za wiele, polecam zerknąć choćby na krótką notkę na Wiki. Kosmiczny mózg, a przy tym bardzo "ludzki" typ - miałem przyjemność poznać go osobiście i uczestniczyć w obiedzie siedząc przy jednym stole, w czasach gdy mój staruszek pełnił dość wysokie stanowisko w lokalnym urzędzie wojewódzkim. PSL uważam za polityczną ****ę - z każdym i wszędzie. Nie wiem, w jaki sposób zawsze wchodzą. Gdy w 2005 PiS wygrał wybory nie przejmowałem się tym zbytnio. Pójście do łóżka z Lepperem i Giertychem byłem w stanie zrozumieć - nie było innej opcji. Fakt, że Kaczyński zdecydował się na przedterminowe wybory sprawił, że miałem do niego szacunek. Prezydentura L. Kaczyńskiego była IMHO zła, ale za to bardzo polubiłem jego żonę. Chyba bardziej niż napuszoną Shazzę, tj. J. Kwaśniewską. O Smoleńsku, w kilka godzin po katastrofie, napisałem tak i po latach w zasadzie niewiele się u mnie pod tym względem zmieniło: Wykorzystywanie tej tragedii i teorie spiskowe uważam za niewiarygodną wręcz podłość, bo nie uwierzę nigdy w to, że tak przebiegły i wyrachowany typ jak Jarosław Kaczyński naprawdę wierzy w zamach. Upublicznienie rozmowy przez telefon satelitarny, jaką przeprowadził z bratem na kilkanaście minut przed katastrofą jest tu kluczem. Mają ją Amerykanie. To fakt, a nie spekulacja - dyplomaci to potwierdzili. 25 lat po zdarzeniu stanie się ona informacją publiczną. Zostało 19. w 2007, głosując na PO, cieszyłem się z odsunięcia PiS'u od władzy, ale nie miałem złudzeń - to była i jest partia karierowiczów, a nie idealistów. 8 lat rządów ostatniej ekipy wspominam jednak pozytywnie - zarówno ja, jak i moje miasta (wcześniej Poznań, a później rodzinna Bydzia) rozwijały się ekspresowo. Drogi, infrastruktura - to, co zbudowano dość często ma standardy światowe. Było oczywiście sporo afer, ale to już taka nasza mentalność i niech każdy w swoim sumieniu oceni, czy mając dostęp do niewyobrażalnej kasy i możliwości po cichu by sobie nie skubał. Wiem, że ja bym tak robił. Nie stałoby to jednak w sprzeczności z wykonywaną funkcją, bo w miarę rozsądne łapówkarstwo i kontakty biznesu z polityką nie muszą być czymś złym. Złe jest szukanie wszędzie spisków i wrogów. PiS zajmuje się głównie tym - 2 latach 05-07 unieważnili pierdylion przetargów, co zatrzymało unowocześnianie kraju na dość długo. Jesteśmy krajem na dorobku i nie powinniśmy zbytnio wybrzydzać - lepiej mieć drogę, która mogłaby kosztować o 20% mniej gdyby nie było wałków, ale ją jednak mieć, niż robić polowanie na czarownice i tej drogi nie mieć, a ziemią najlepiej przekazać na kościół... Przy całej mojej antypatii do PO to jednak przez ostatnie 8 lat był względny spokój, a Polska i Polacy zaczęli liczyć się w świecie. Jeżdżąc dość często w najdalsze zakątki globu miałem okazję się o tym dość często przekonywać. W końcu nie kojarzono nas tylko z Wałęsą i JP2. W momencie, gdy Angol rzucił w jakiejś rozmowie uwagą, że poznański Stary Browar dostał nagrodę za najlepsze centrum handlowe średniej wielkości w Europie poczułem dumę (na zawsze będę w sercu pyrą, mimo, że żyłem tam jedynie 8 lat). Obecna władza jest pierwszą, której nie tylko się wstydzę (bo to dotyczyło raczej każdej), ale również boję. Jako człowiek, działacz społeczny, nauczyciel, ateista i osoba, która lubi poimprezować. Fakt, że zacząłem na FB pisać z przyjaciółką kodem nie świadczy o mojej paranoi, ale o tym, że służby mogą obecnie bez zgody sądu sprawdzać wszystko, a bycie szantażowanym przez władzę nie jest obecnie czymś, co można by nazwać political fiction. Wejście Policji o 6 rano do gościa, który analizował czarne skrzynki z Tupolewa stanowi na to koronny dowód. Mając naście lat nikt raczej nie ma na sumieniu czegoś, co mogłaby zniszczyć karierę. Zdjęcia z pomalowanym ryjem i bitą śmietaną na głowie raczej by się w kuratorium nie podobały Z tego też powodu dość mocno zastanawiam się obecnie nad pracą w korpo, gdzie w tej chwili prowadzę kursy z angielskiego dla pracowników. Nie należę do osób, które potrafią trzymać język za zębami, a kuratoria i szkolnictwo zaczynają być obecnie ofiarami "dobrej zmiany" - BTW nazwanie niszczenia tkanki społecznej i fundamentów kraju "dobrą zmianą" to szczyt hipokryzji. To be continued, ale myślę, że w skrócie wyjaśniłem swoje stanowisko. Dyskusja mile widziana, prostactwo i teksty "twoja stara" będą z miejsca nagradzane. 11 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Obecnie nie mam siły na dyskusję, ale chętnie niedługo włączę się do konwersacji. Jestem pewien, iż temat będzie stał na poziomie. Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) 8 lat rządów ostatniej ekipy wspominam jednak pozytywnie. Przy całej mojej antypatii do PO to jednak przez ostatnie 8 lat był względny spokój, a Polska i Polacy zaczęli liczyć się w świecie nie bede komentowal...http://www.ggtola.republika.pl/img2/krecka_dostal.gif ale @Nowaj to ze jestes 'kolorowy' nie daje chyba tobie przywilejow do robienia tego co sie tobie zywnie podoba choc i tak czesto jestem swiadkiem 'jak' 'kulki' 'lecicie' http://www.ggtola.republika.pl/img4/krag.gif ze zwyklymi 'userami' (uzytkownikami 'gorszego sortu') i nie wyjezdzaj mi czasem z obraza wyzszej rangi bo to juz sie robi zenujace ps; http://forum.benchmark.pl/topic/104865-temat-o-polityce-wchodzisz-na-w%C5%82asne-ryzyko/ tutaj masz temat o politce jako zielony chyba powinienes wiedziec co i gdzie sie znajduje na tym forum hejty 'adoratorow' na killera za 3 2 1 http://www.ggtola.republika.pl/img4/jupi_pet.gif btw nie jestem ani za PISem ani PO czy inna partia http://www.ggtola.republika.pl/img2/jabol.gif Edytowane 16 Marca 2016 przez adriankiller 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 A teraz coś z zupełnie innej beczki, czyli chwalipięctwo - jak widać w COK, od jakiegoś czasu namiętnie kupuję Blu Ray'e - zaczęło się od SW, oczywiście, które w wersjach 40GB pozamiatały. Nawet najlepszy BD Ripp może tym kolosom czyścić stopy - na 58" TV różnica jest widoczna nawet dla laika. Ponieważ trzymanie na dysku filmów o takiej wadze skończyłoby się drugą budą jedynie na HDD, a puste płyty o pojemności 50GB kosztują około 15-20 zł za sztukę, zacząłem kompletować klasykę i około-klasykę. Ebay jest pod tym względem miejscem magicznym - za trzypłytowe wydanie Incepcji, (2 BD + DVD) zapłaciłem z wysyłką z UK niecałe 18zł. Oczywiście używka, ale nawet trójwymiarowa tekturka w stanie idealnym. Są minusy - niektóre sklepy wysyłają do nas jedynie nierejestrowane przesyłki, ale jak do tej pory zaginęła mi jedna - Back To The Future Trilogy. Dwa maile - zwrot na koncie. Miałem problem, aby w to uwierzyć - równie dobrze mógłbym po dotarciu paczki napisać, że nie doszła. Nie zamierzam oczywiście tak robić - zgłosiłem również, że nie dotarł Prestige, więc sklep wysłał drugą sztukę, a ostatnio, po miesiącu dotarła ta pierwsza - drugą oczywiście odniosę do odesłania - lubię być traktowany fair i za takie podejście odwdzięczam się lojalnością. Obecnie - 49 filmów, około 20 w drodze, pewnie do końca roku pękną 2-3 setki 12 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 drugą oczywiście odniosę do odesłania lubię być traktowany fair i za takie podejście odwdzięczam się lojalnością I tak powinno budować się relacje klient-sprzedawca. Większość by cebuliła... Ogromny plus za postawę!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Piękna kolekcja. Same perełki. Udanego kolekcjonowania! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 THX Mały update BTW, wszystkim filmomaniakom gorąco polecam przejrzeć ofertę tego sklepu: http://www.ebay.pl/usr/musicmagpie?_trksid=p2057872.m2749.l2754 Wysyłka do Polski za około 8,50, wybór kosmiczny - używki w genialnym stanie. Plastikowe pudełka bez skazy, płyty również. Tekturki zdarzają się z maleńkimi uszkodzeniami, ale biorąc pod uwagę, że można u nich dostać dwupłytowe wydania Tarantina za 2 dychy z KW - absolutna miazga IMHO. Za trylogię Matrixa dałem jakieś 55 PLN z KW - na Allegro za tyle można dostać jedną część i to przeważnie włoskie wydanie. Większość by cebuliła... Ogromny plus za postawę!! Tego, że cebulactwa w większości form dość mocno nie trawię, mówić raczej nie muszę Generalnie komunikacja ze sprzedawcami na ebayu to bajka - kupując film za 30 zł i zadając jakieś trywialne pytania, gdy na przykład nie ma real foto okładki, czuję się jakbym kupował Ferrari. Osobiście podobnie traktuję kupujących na Allegro, ale tam to akurat jestem kosmicznym wyjątkiem - chamstwo i opryskliwość to niestety na tej platformie norma. Spłodziłem jakiś czas temu mały disclaimer: Witam serdecznie na mojej stronie. Mam na imię Maciej i jestem trzydziestotrzyletnim nauczycielem. Jako kupujący zazwyczaj od razu dokonuję płatności, sporadycznie - do 24h od momentu zakupu. Jako sprzedający - oczekuję płatności w ciągu 3 dni roboczych, ewentualną zwłokę prosiłbym ustalać indywidualnie, jestem jednak żelaznym zwolennikiem zasady: nie mam kasy - nie licytuję. Errare humanum est - zdarzało mi się czekać naprawdę długo na przesyłkę, lub dostać zamówienie przeznaczone dla innej osoby. Jeśli sprzedawca podchodzi do sprawy "po ludzku", nie kluczy, utrzymuje kontakt i mówiąc kolokwialnie - nie wciska kitu - z mojej strony nie musi obawiać się negatywa. Sprzedawane przeze mnie przedmioty są własnością moją, lub kogoś z mojej najbliższej rodziny - nie wystawiam towarów, do których nie mam bezpośredniego dostępu. Osoby posiadające poniżej 10 komentarzy prosiłbym o wiadomość potwierdzającą złożenie oferty. Osobom posiadającym poniżej 90% pozytywnych komentarzy oraz takim, które wystawiając komuś negatywy posługują się słowami powszechnie uznawanymi za wulgarne i obraźliwe - z góry dziękuję za współpracę. Takie oferty będą z miejsca wycofywane. Wychodzę z założenia, że każdemu może podwinąć się noga, jednak ciągi niefortunnych przypadków świadczą już o kimś negatywnie. Chamstwa i prostactwa, w żadnej formie, po prostu nie toleruję. Dodatkowe zdjęcia oferowanych przedmiotów nie są żadnym problemem - wystarczy poprosić. Preferuję płatności poprzez payU, jeśli jednak z jakiegoś powodu jest to problem, wpłaty proszę dokonać na rachunek: 55 1140 2004 0000 3402 7549 3630Nie wysyłam za pobraniem. Nie ma od tego żadnych wyjątków. Na wiadomości o treści w rodzaju "Ej ziomuś, co tak drogo"; "Kierowniku, nie da się nic taniej" itp. nie odpisuję. Tak jak wspomniałem na początku - nie jestem nastolatkiem, który desperacko zbiera na imprezę - znam realną wartość sprzedawanych przedmiotów, więc "oferty" w rodzaju 50% ceny wywoławczej będę od razu zgłaszał jako spam. Sensowne propozycje cenowe zawsze mile widziane - zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem. Pocztę elektroniczną sprawdzam kilkanaście razy dziennie, na wiadomości odpisuję więc na bieżąco. W przypadku kontaktu telefonicznego - jestem do dyspozycji codziennie po godzinie 18. Kontakt o wcześniejszej porze prosiłbym ustalać mailowo. Ze względu na wygodę, korzystam z usług Poczty Polskiej - mieszkam dwie ulice od urzędu, co gwarantuje z mojej strony szybką wysyłkę. Ewentualne pytania można kierować przez formularz Allegro, lub bezpośrednio na adres: nowaj@o2.pl Dziękuję za uwagę. Mimo to, jestem przy co drugiej transakcji "panią", a magiczne oferty w rodzaju 20% CW nadal się zdarzają Przeczytanie kilku linijek tekstu to dla większości Polaków jak widać problem. 6 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 polecam przejrzeć ofertę tego sklepu: Faktycznie trylion produktów i bardzo konkurencyjne ceny. Bardzo Ci dziękuje. Co do Allegro, zawsze jak coś wystawiam boli mnie brzuch, nie będę się rozpisywać bo szkoda moich opuszków. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Nie chcę, żeby to brzmiało jak włażenie w du**ę i totalna wazelina, i pewnie już to słyszałeś, ale jesteś osobą, z którą zgadzam się w 90% (a to prawie wcale się mi nie zdarza), mamy bardzo podobne zdanie w wielu (większości) tematach, i z przyjemnością walnąłbym brudzia!!! Jakbyś był kobietą i miał cycuszki to poprosiłbym Cię o rękę i zostałbyś moją żoną . Niewiele zostało osób, które mają jakieś zasady i kierują się nimi w życiu. Nowaj, jesteś naprawdę spoko! Dobra, koniec bo oblepiłem klawiaturę 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Jakbyś był kobietą i miał cycuszki Znając podstawy anatomii człowieka, to z tych dwóch cech tylko jedna się nie zgadza, przynajmniej w wyglądzie. Przymknij na to oko, wykaż większą tolerancję, a może...... 3 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Nie jestem aż taki tolerancyjny. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 tylko jedna się nie zgadza Niestety to prawda, ale pracuję nad sobą Na lodówce wiszą stare zdjęcia, sprzed 40 kg z przyjemnością walnąłbym brudzia!!! Same here, a jako swój największy fan, każdą ilość szczerej wazeliny przyjmuję z wielką przyjemnością ;] Nie mam jeszcze planów koncertowych na ten rok, ale w październiku jest u mnie Behemoth, a jakoś chyba w listopadzie prawie na pewno wybieram się do Wawy na Inquisition. Temat mocno do obgadania 3 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Jeżdżę czasami do Szubina, a to rzut jajkiem. Co do Behemoth'a, widziałem ich kilka razy (nie żałuję do dzisiaj) i z chęcią zobaczę znowu, o ile firma-żywicielka pozwoli Jest tu na forum parę osób, z którymi z chęcią spotkałbym się face to face, także można pomyśleć! Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 planów koncertowych Ja zaczynam 17 czerwca od Filharmonii Śląskiej w Katowicach. Rozpoczyna się sezon letni, a ten koncert będzie jego otwarciem. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Przed chwilą dostałem numer listu przewozowego - 1080 jest już w drodze. http://www.techpage.pl/wp-content/uploads/2016/06/Palit-GTX-1080.jpg http://www.techpowerup.com/img/16-05-30/174b.jpg Zastanawiałem się klasycznie nad Gigabyte'm, ale pomarańczowe wstawki pasowałyby mi do wnętrza budy jak świni siodło, a dodatkowe 150 zł również piechotą nie chodzi. 12 Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Pudelko w sam raz 'pasuje do ciebie' ps niech tobie sluzy jak najdluzej Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Nowaj jak zwykle Twoje zakupy na pełnym propsie! / adriankiller wyjaśnij w czym to pudełko pasuje do Nowaja, bo chociaż bardzo się staram, nie jestem w stanie pojąć twojego poczucia humoru. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Thx Kiedy kupujesz swoją? Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 (edytowane) @mst ROCK i tęcza Edytowane 24 Czerwca 2016 przez bialyboski 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Ach, Nowaj pierwszy Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Chyba nie. Widzialem juz jedna 1080 w temacie o nowych gtx, ale mogę sie mylić. Definitywnie Nowaj ma miejsce na podium. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Jak kogoś nie znam (lub chociażby kojarzę forumową renomę jako tako) to wkładam wszystko między "fury soon", dlatego dla mnie Nowaj pierwszy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 (edytowane) http://forum.benchmark.pl/topic/209211-temat-o-kartach-nvidia-pascal-gp1xx/?p=2175483 Wcześniej jeszcze jakiś kolo, ale tak jak piszesz - not important BTW trza brać pada, składniki na lasagne i wpadać do Bydgoszczy. Oczywiście ze stosownym załącznikiem we dłoniach. Edytowane 24 Czerwca 2016 przez bialyboski Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts