Skocz do zawartości

Lodówka Nowaja

Recommended Posts

Zestaw z morele wyraźnie nazywa się Twin D5

i do tego w opisie jest że materiał bloku miedź... wszystko wskazuje (poza ceną) na zestaw ze zdjęcia... jeśli tak jest w rzeczywistości to świetna oferta... nic tylko brać

ale faktycznie pomieszali bo numer produktu (EAN) odnosi się do tego 

http://i.ebayimg.com/00/s/NTAxWDUwMQ==/z/rD0AAOSwGzlTttnn/$_12.JPG

Edytowane przez ryba21184

Przed chwilą dostałem info od Techplanet, że przesyłka została wysłana. O ile dotrze o przyzwoitej porze, a z tym może być różnie (Siódemka),  to postaram się już jutro zamontować H105. Dużo bardziej jaram się jednak wieczorną wyprawą na sąsiednie osiedle po odbiór kolejnych 12 modeli SW :D

• Popieram 1

zaleję przy okazji sąsiada. 

Kiedyś zrobiłem sobie ze szkła 42 litrowy filtr do akwarium 450L. Wypełniłem go keramzytem, podpiąłem węże, pompę i zacząłem testować. Wszystko byłoby fajnie, gdybym nie zatykał sobie kciukiem węża odpływowego. Ciśnienie zrobiło swoje - filtr pękł, keramzyt się rozsypał, pokój zalany (II piętro). Wpadłem w panikę, stanowczym głosem poprosiłem żonę o ręczniki (plażowe, te największe), meble niemalże zaczynały dryfować, a w akwarium wody nic nie ubywało. Potem zapukał sąsiad i .... :]

• Popieram 5

Blok oczywiście również bardziej mi się podoba niż ten w H220. Co do bezawaryjności - Swiftech działał całe 7 miesięcy - raczej gorzej nie będzie. Życzyłbym sobie, żeby uszkodził się pod koniec pięcioletniej gwarancji, o ile będę go tak długo trzymał ;)

Podsumowując całą zabawę z awarią chłodzenia - skończyłem z wydajniejszym coolerem (co mnie dość mocno zdziwiło), ale bez możliwości rozbudowy, której i tak bym nie zrobił - myślę, że kiedyś dojrzeję do pełnego LC, ale gdy nadejdzie ten moment nie będę oszczędzał na częściach, aby złożyć budżetowy układ, tylko walnę coś naprawdę eleganckiego. Póki co, po odliczeniu kosztów wysyłki, mam za darmo figurkę Skywalker'a.

• Popieram 5

Nie. Razem z koszykiem dość skutecznie zasłaniają znajdujące się z tyłu kłębowisko kabli. Jak wróci mi miłość do kompa to sprawię sobie nowy zasilacz, bo niemodularny XFX 750W sprawia, że każdorazowe zamykanie prawego panelu wygląda mniej więcej tak:

http://resources2.news.com.au/images/2010/03/11/1225839/499762-news-image-alligator-wrestling-20100311.jpg

• Popieram 3

Miejsca jest sporo, ale 750-tka ma pierdylion kabli, które są długie i cholernie sztywne. Pozbycie się nawet części z nich dość mocno ułatwiłoby sprawę. 

Kupowałem XFX 750W Black Edition (Silver). Po dość długiej i burzliwej wymianie telefonów i maili z obsługą morele cieszyłem się, że mi oddali różnicę i nie chciałem już bawić się w zwroty (zostałem bez zasilacza, a komp był mi non-stop potrzebny).

http://content.hwigroup.net/images/products/xl/087738/4/xfx_pro_series_750w_xxx_edition.jpg

O ile masz regulator - puszczenie ich "luzem" to raczej średni pomysł. Na Techplanet mają H105 poniżej 4 stów - włącz sobie powiadomienie o dostępności - u mnie trwało to niecały tydzień. Nie ma sensu przepłacać - w większości sklepów wołają około 470 zł.

Wentyle Corsair'a, które kupiłem osobno, również szału nie robią, ale są przynajmniej ładne. Prędzej czy później pewnie zagoszczą u mnie BQ SW 2, chyba, że do tego czasu upatrzę sobie coś innego.

• Popieram 1

Zdecydowanie. Uwierz, że dla mnie jest to jeszcze większa niespodzianka. Jestem bardzo ciekawy, jakie będę miał temperatury zimą, bo obecnie moje mieszkanie przypomina saunę.