xterio 25 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witam! W moim Samsungu Galaxy Ace bateria przy normalnym jak na smartfona użytkowaniu starczała na około dwa dni, więc norma. Jednak kilka dni temu zauważyłem, że telefon po nocy robi się pusty. Wczoraj około godziny 21 odłączyłem go od ładowania a przed chwilą był już pusty. Program na telefonie Bateria HD czy coś takiego pokazuje zużywanie baterii około 10 % na godzinę. Więc w czym tkwi problem? Może bateria jest do wymiany. Dodam, że ma 1,5 roku i jest często ładowana więc swoje przeszła. Cytuj Link to post Share on other sites
Paczacz 4 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Też miałem podobny problem z mSamsung Wave baterie wymieniłem i było okej . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 No i chyba będę musiał zrobić podobnie. Bo jeśli nic nie instalowałem i tak z dnia z na dzień się to zrobiło to tylko bateria może być winna. Dodam jeszcze, że gdzieś we wtorek miałem ten sam problem a w środę było ok, a dziś znowu to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A wyłączasz 3G i WiFi na noc?\ Sprawdź co źre baterię tym: https://play.google.com/store/apps/details?id=ccc71.bmw&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNjYzcxLmJtdyJd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Bateria padła. Zobacz czy jest napuchnięta. Miałem to samo ... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) 3G i wi-fi wyłączone. Bateria nie spuchnięta. Edit: Czyli co wymienić baterię? A i pytanie bo na allegro widziałem że mają niektóre po 1800 mAh to lepiej taką kupić? Edytowane 28 Marca 2013 przez xterio Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Oryginalną. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja miałem coś takiego że naładowałem ACE na 100% i właczyłem przy połaczeniu Wi-Fi film na YT który trwał około 15 minut, po tym czasie bateria całkowice padła, twardy reset, nowy rom nic nie dawał. Telefon oddałem na gwarancje, wymymienili płyte główną i po problemie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
arunia19 15 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Hmm może przed tym jeszcze spróbować zrobić Hard Reset telefonu chyba że masz dużo potrzebnych rzeczy. Być może że telefon nie przechodzi w Deep Sleep i dlatego tak ssie baterię czasem się tak zdarza że któraś z aplikacji nie pozwala wejść w Deep Sleep i bateria leci w oczach. Nie wiem czy to możliwe żeby z dnia na dzień nagle bateria tak się zużyła że nagle leci w oczach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 No z dnia na dzień się to stało. I co ciekawe nie zainstalowałem niczego nowego. Cytuj Link to post Share on other sites
arunia19 15 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Tak jak mówię spróbuj zrobić hard reset jak masz roota to zrób sobie jakiś backup danych i zobacz może pomoże. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Roota nie mam. Ale jak to zrobię to wszystko strace. Ale co dziwne to już godzinę temu go odłączyłem od ładowania chodził chwiłe na wi-fi i ubyło 7 % więc norma. Czyli zachowanie jak aku w samochodzie najpierw sie pie**** a poźniej nie rozwala. Edytowane 28 Marca 2013 przez xterio Cytuj Link to post Share on other sites
arunia19 15 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Nie jestem do końca przekonany czy to wina baterii bo to stary chytry android 1.5 roku to i tak nie dużo jeśli chodzi o zużycie baterii ważna jest ilość cykli baterii! Jeśli nie chcesz niczego stracić to tak jak wyżej pisano wymień baterie nie wiem czy to pomoże ale może i rzeczywiście to jej wina chodź ciężko to stwierdzić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ale mówicie, że może cos to wymusza, że żre baterie. Jednak od rana nie zjadł nic sam tylko zużyłem grając. Więc to się nie powtarza cyklicznie. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Sprawdziłeś aplikację którą podałem? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krustytehclown 1 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Miałem identycznie z tym modelem po roku użytkowania. Bateria spuchła z dnia na dzień. Najpierw padała tak jak autorowi, później wystarczało kilkanaście minut użytkowania, by doprowadzić ją do 0. Pozostaje wymiana baterii na nową (oryginalną). Najlepiej zalecam dokładnie przyjrzeć się baterii. Powinna być idealnie płaska. Spuchniętą łatwo rozpoznać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Aplikacji jeszcze nie sprawdzałem, ale teraz nie zjada tak. Nie wiem o co tu chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Munky 94 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Zrob przede wszystkim twardy reset z czyszczeniem cachu. Jesli to nie pomoze, sprobuj z inna bateria. P.s Nie ladowales moze tego samsunga inna ladowarka? np samochodowa? Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Był ładowany tylko oryginalną ładowarka na 230V. Reset robiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Munky 94 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Jesli nadal wystepuje to samo to ciezka sprawa, podejrzewam baterie. Mozesz zaryzykowac wyslanie na gwarancje (o ile jeszcze ja masz) mimo, ze prawdopodbnie to bateria. Jesli masz czas wyslij go i powiedz, ze bateria Ci swiruje i np. czytnik kart nie dziala badz nie widzi karty sim - moze cos zrobia. Cytuj Link to post Share on other sites
szymek2424 1 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Możliwe też, że masz rozwalone gniazdo do ładowania. Miałem identyczny przypadek w samsung wave. Kupiłem nową baterię, ładowała się niby do 100% ale nawet jednego dnia nie mogła wytrzymać. Za naprawę gniazda zapłaciłem 55zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Jeszcze nie sprawdziłeś tej aplikacji? Przecież to najprostsza metoda, żeby wyeliminować błąd softu.. Cytuj Link to post Share on other sites
xterio 25 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Ale teraz problem ustąpił. Dziwne to trochę jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 No sprawdź to w końcu... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts