Skocz do zawartości

zasilacz do 150 zł

Recommended Posts

Witam, szukam ale nie mogę znaleźć i trafić na odpowiedni zasilacz i kieruję się do Was o radę.

Znajoma ma problemy z kompem, mówi, że się zacina/resetuje jak tylko chciała obrobić zdjęcie albo wysłać na maila czy coś innego, ja jak przyjechałem to tyle co tam siedziałem (2h) to nic się nie zacięło ani nie zresetowało, póki co stwierdzam padnięcie zasilacza (ze 3 miechy temu miał problemy; po odpalaniu kompa nic się nie działo, dioda monitora mrugała i tyle, po iluś próbach odpalania kompa znajomej udało się odpalić). Teraz ma problem bo lapka ma uszkodzonego a skrzynka też świruje.

Zasilacz pod sprzęt:
Athlon 64 x2 4xxx lub 5xxx+

2 gb ram

radeon hd4xxx (chyba jak nie 3xxx, posiada złącze 6PIN PCI-E) :D

dysk 500 gb

płyta gigabyte, ale to niewiele mówi :D

to tyle co o tym wiem o sprzęcie.

Jeżeli chodzi o ilości wtyczek:

1x 24 PIN

1x4PIN 12V

2 molex

2-3 SATA

1x 6PIN PCI-E

a reszta to tam kuj z nimi :D

no i cena żeby było max 150 zł z wysyłką. Znajdzie się coś?

500W S8 / G12S+ starczy na pewno nawet do 4890. Patrząc na konfigurację i zasilacz jaki był poprzednio to raczej wątpię aby to był 4870x2. Do tego napisał, ze ma 1 złącze PCI-E, więc to na pewno wyklucza 4870X2 czy 3870X2;) 

Edytowane przez Mareczq
  • Popieram 1

(A się nazbierało odpowiedzi :D)

nie ma tu czegoś jak CF

Grafika to mi się bardziej zdaje ze to HD38xx, bo przynosiłem swoją 3650 a tam jest i kilka cyfr większa :)

450W wystarczy w zupełności zapewne :)

<ciekawostka, jej lepiej PC działa niż mi :/ a nie wiem czy nie ma gorszego sprzętu> :D