mcmaker 0 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Cześć, mam takie pytanko. Dorwałem za darmo obudowę z jakiegoś starego komputera, ale w środku jest cała zalepiona jakąś tak jakby matą wygłuszającą. Gruba na 2-3 mm, klej to chyba smoła, a do środka jest zwrócona warstwą aluminium. Jedynym chłodzeniem jest pusty slot na napęd bez zaślepki i dziura z boku obudowy mniej więcej na wysokości procesora, wielkości ok. 80mm. Obudowa nie posiada żadnych wentylatorów, a wszystko łącznie z miejscem na nie jest zaklejone tym czymś. Tutaj mam pytanie: czy jak wsadze HD4870, ale z chłodzeniem Accelero Twin Turbo S2 to nie upiecze się nic? Czy lepiej nie ryzykować, pomęczyć się i jakoś to zedrzeć? Jak na razie wszystko działa przy setupie jak na dole w sygnaturze, wszystko boxowe. Cytuj Link to post Share on other sites
boroski 16 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Daj zdjęcie, jak nazywa sie ta obudowa? Najprostszym sposobem aby zdobyć odpowiedz na twoje pytanie jest obserwacja temperatury pod obciążeniem, tyle w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
mcmaker 0 Napisano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jutro, tzn. dzisiaj zrobię zdjęcia. Nie mam pojęcia jak się nazywa. Ostało się tylko logo Cooler Master. Cytuj Link to post Share on other sites
boroski 16 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Zainstaluj HWMonitor , włącz , obciąż wszystko jednym z benchmarków albo jakąś wymagającą grą i sprawdź później w HWMonitor czy temperatury są w porządku. I nic Ci sie nie "upiecze" prędzej komputer się wyłączy żeby zapobiedz przegrzaniu Cytuj Link to post Share on other sites
adsw3r 4 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Zainstaluj HWMonitor , włącz , obciąż wszystko jednym z benchmarków albo jakąś wymagającą grą i sprawdź później w HWMonitor czy temperatury są w porządku. I nic Ci sie nie "upiecze" prędzej komputer się wyłączy żeby zapobiedz przegrzaniu Lepiej program Speccy. Według HWMonitor moja płyta ma 90 stopni.. a karta 80 podczas gdy Mobo ma 27 a karta 30 Edytowane 24 Marca 2013 przez adsw3r Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts