Sauronek 37 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Kiedyś to był podobno szrot ..a jak jest teraz ? Jak z jakościa płyt równie dobra jak w msi ,asusa czy gigabyta ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jak z jakościa płyt równie dobra jak w msi ,asusa czy gigabyta ? Tak, dokładnie jak napisałeś. O jakim modelu myślisz? Cytuj Link to post Share on other sites
clyde 31 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 asrock to jeden z głównych producentów płyt głównych Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) ja nie narzekam na Aszrotka mojego, wszystko gra, tylko giętki,płytka pcb z której jest zrobione mobo jest mega elastyczna i cienka, po zamocowaniu coolera zgięła się niemal w litere U, więc musiałem poluzować dość konkretnie, nie wiem czy tak z wszystkimi asrockami Edytowane 23 Marca 2013 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Był jakiś problem z instalacja programów na Asrockach, nie wiem jak teraz, tutaj masz temat: http://forum.benchmark.pl/topic/71903-temat-dotycz%C4%85cy-d%C5%82ugiej-instalacji-na-mobo-asrock/ Cytuj Link to post Share on other sites
Sauronek 37 Napisano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Tak, dokładnie jak napisałeś. O jakim modelu myślisz? Pytam bo niedługo premiera nowych płyt pod haswella i może asrock bedzie miał coś ciekawego . ja nie narzekam na Aszrotka mojego, wszystko gra, tylko giętki,płytka pcb z której jest zrobione mobo jest mega elastyczna i cienka, po zamocowaniu coolera zgięła się niemal w litere U, więc musiałem poluzować dość konkretnie, nie wiem czy tak z wszystkimi asrockami No własnie ciekaw czy tak jest ze wszystkimi ? Czyli tak jakby mieli cienkie pcb ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 na pewno wszystkie pod chipset 970 pro, extreme 3, extreme 4 Cytuj Link to post Share on other sites
ironkorn 3 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 To juz moja 3 plyta Asrocka i jestem z nich zadowolony.Nie mialem z zadna problemow. Pierwsza to byla ALiveDual eSata2 890GX Extreme 3 A obecnie posiadam Fatality Profesional 990FX( temp chipsetu w idle 30 a w grach ok 38) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 A obecnie posiadam Fatality Profesional 990FX( temp chipsetu w idle 30 a w grach ok 38) Płyta za 700zł - http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/3014303 - to o czym my tu rozmawiamy Jej jakość zapewne jest adekwatna do ceny, którą posiada. Cytuj Link to post Share on other sites
ironkorn 3 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Jest w porzadku moim zdaniem.Ja nie zauwazylem zeby sie te plyty wyginaly A mialem Thermalright 120 Extreme. Cytuj Link to post Share on other sites
Sauronek 37 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Z tego co wiem płyty Asrocka mają tylko 2 lata gwarancji ..To chyba niezbyt dobrze ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Mam obecnie mobo ASRocka i jestem bardzo zadowolony. Ta którą wybrałem (extreme4) oferowała najwięcej w swoim przedziale cenowym. Cytuj Link to post Share on other sites
patryk80 2 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Sam niedawno kupiłem Asrocka 970 extreme 3 i jestem bardzo zadowolony. Przedtem miałem Asus m5a97 R 2.0 który moim zdaniem nie umywa się właśnie do Asrocka który jest chłodny nawed pod dużym obciążeniem i OC.Wystarczy spojrzeć na moją sygnaturkę żeby zobaczyć co potrafi. Bardzo polecam płyty Asrock/a. Edytowane 26 Marca 2013 przez patryk80 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Wszystkie tańsze modele Asrock (gdzieś do ok. 400zł) posiadają bardzo niewielkiej grubości laminaty, co w przypadku montażu ciężkiego systemu chłodzącego procesor jest problemem. Dodatkowo wiele słyszy się o tzw. 'problemie długiej instalacji', który jeszcze nie do końca został rozwikłany. Natomiast każdy producent ma swoje wady i zalety, dobre i słabe modele - nie można uogólniać. To nie 2000 rok, gdzie Asrock był specjalistą od produkowania badziewia (tak jak zresztą MSI) --teraz rynek się wyrównał. Należy patrzeć na konkretny model nie zaś konkretnego producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Sauronek 37 Napisano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Wszystkie tańsze modele Asrock (gdzieś do ok. 400zł) posiadają bardzo niewielkiej grubości laminaty, co w przypadku montażu ciężkiego systemu chłodzącego procesor jest problemem. Dodatkowo wiele słyszy się o tzw. 'problemie długiej instalacji', który jeszcze nie do końca został rozwikłany. Natomiast każdy producent ma swoje wady i zalety, dobre i słabe modele - nie można uogólniać. To nie 2000 rok, gdzie Asrock był specjalistą od produkowania badziewia (tak jak zresztą MSI) --teraz rynek się wyrównał. Należy patrzeć na konkretny model nie zaś konkretnego producenta. A taki z 77 fatality preformace posiada grubszy laminat ? Właśnie dużo ludzi mówi , że asrock to shit , budzetówki itp ,że padają po 3 latach . gtxxor Jak byś wybierał między dobrym model z asrocka a takim samym dobrym np msi . Co byś wybrał? Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Obojętnie co byś wybrał, byłbyś zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
mokry_marek 4 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A taki z 77 fatality preformace posiada grubszy laminat ? Właśnie dużo ludzi mówi , że asrock to shit , budzetówki itp ,że padają po 3 latach . gtxxor Jak byś wybierał między dobrym model z asrocka a takim samym dobrym np msi . Co byś wybrał? ja posiadam z77 extreme 4 i zalozony jest thermalright macho hr-02, radiator niby duzy, wazy z kilogarm, ale nie zauwazylem zeby backplate sie wyginal Cytuj Link to post Share on other sites
bull_byk 1 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) ja posiadam z77 extreme 4 i zalozony jest thermalright macho hr-02, radiator niby duzy, wazy z kilogarm, ale nie zauwazylem zeby backplate sie wyginal Ja posiadam ASRock P67 PRO3 (B3) I to samo chlodzenie uzywam przeszlo pol roku i nie zauwazylem jakiegokolwiek odksztalcenia Same ASrocki wydaje sie stabilne, zreszta z tego co wiem i nie wiem czy to plotka czy prawda ale kiedys mowili ze produkuja je w tych samych zakladach co ASUSy to chyba tez o czyms swiadczy Swoja droga ludzie narzekaja na plytki np ECS, do zwyklego uzytkowania (nie OC) tez sie nadaja, nigdy nie mialem z nimi problemow. Mysle ze bardziej nalezy sie kierowac juz nie producentem ile mozliwosciami, potrzebami i funkcjonalnoscia (np ulozenie portow PCI-e na plycie glownej). Edytowane 29 Marca 2013 przez bull_byk Cytuj Link to post Share on other sites
gruby907 12 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Asrocki są dobre, ale nieco za drogie. Jeżeli masz kasę to możesz w nie zainwestować. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts