Skocz do zawartości

Zakup karty graficznej do 600 zł

Recommended Posts

Chcę wymienić grafikę w komputerze. Mam w tej chwili GF 8600 gt. Planowałem Sapphire 5870

Konfiguracja:

C2D E7400

ASUS P5QL PRO

Goodram 4gb 2x2 800mzh

Pentagram Silent Force 620W

Gram na rozdziałce 1680:1050- mój Samsung mimo, że ma 22 cale to nie obsługuje 1920

Podejrzewam że powyższa grafika się udusi na tym sprzęcie. Myslałem o zmianie platformy, ale szkoda mi  Windowsa (OEM).

Proszę o sugestie co dałoby się wykombinować w tej sytuacji.

Jeszli chcesz mieć windowsa oem na nowym sprzęcie to jak go zakupisz, zadzwoń do Micro$oftu, że płyta główna ci padła i musiałeś zmienić ją. Wtedy otrzymasz nowy klucz i będziesz miał oryginalnego os'a.

Najlepsza karta nowa za tą cenę to:

Sapphire Radeon HD 7770 GHz EDITION OC 1GB 

Edit:

Poważnie przemyśl tą radę, bo szczerze mówiąc przydałoby ci się odświeżyć sprzęt jeśli masz pieniądze.

Edytowane przez florenek

@martinez86

na razie kup sobie hd7770, skok wydajności odczujesz masakryczny, wiadomo , że w grach typu bf3 multi czy crysis 3 procesor ci się przydusi i będziesz miał chwilami spadki, ale jest kupa gier, które nie siedzą tak bardzo na CPU, i tam będziesz mógł w 1680x1050 posmakować full detali i przyjemnej rozgrywki (tylko te karty nie lubią AA (pewnie przez 128bit), więc ja jak takową posiadałem albo dawałem x2 albo wyłączałem, ale ja gałem w 1920x1080)

Gość usunięty

Podkręć maksymalnie procesor.

Procesor autora jest wprost stworzony do podkręcania - zatem dlaczego go nie podkręcić? Wtedy to "przyduszenie" w BF3 czy Crysis 3 byłoby mniejsze. Oczywiście można od razu HD7770 - wzrost wydajności tak czy siak będzie. Jedyny problem to P43 zatem OC niekoniecznie będzie duże...