Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość rezerwuar

Do oc bo chcę kręcić karte graficzną cena w miarę normalna do koło 999zł

Płyta główna nie ma wpływu na oc karty graficznej. ;)

Cena 999zł nie jest normalna  - proponuję Ci świetnego MSI Z77A-GD55 - ma wszystko czego Ci potrzeba(no może poza pci).

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/msi-z77a-gd80-z77a-gd55-z77a-g43-test-cena-opinie.html

• Popieram 1

Przy OC IB nawet płyta główna ma już marginalne znaczenie, ale jeżeli chcesz koniecznie wydać pieniążki możesz wziąć MSI Z77A-GD80 (trochę więcej SATA III niż GD55, Thunderbolt, punkty pomiarowe napięć, z których i tak nie skorzystasz) lub AsRock Z77 Fatal1ty Professional.

Looknij na ten test:

http://www.purepc.pl/plyty_glowne/test_plyt_glownych_lga_1155_intel_z77_dla_ivy_bridge_czesc_ii

Jeśli zależy Ci na OC (procesora, bo tak jak ktoś powiedział, dla grafy płyta nie ma dużego znaczenia) to proponuję GA-Z77X-UD5H. Powinna Cię zainteresować ze względu na solidne chłodzenie mostka PCH i sekcji zasilania (12 fazowego). Tutaj test. Kiedyś interesowałem się tą płytką, ale musiałem znacznie zejść z kosztów i zmienić założenia co do nowego blaszaka. Jeśli masz do dyspozycji więcej kasy to polecam.

Edytowane przez babciajaga

Przy OC IB nawet płyta główna ma już marginalne znaczenie, ale jeżeli chcesz koniecznie wydać pieniążki możesz wziąć MSI Z77A-GD80 (trochę więcej SATA III niż GD55, Thunderbolt, punkty pomiarowe napięć, z których i tak nie skorzystasz) lub AsRock Z77 Fatal1ty Professional.

Looknij na ten test:

http://www.purepc.pl/plyty_glowne/test_plyt_glownych_lga_1155_intel_z77_dla_ivy_bridge_czesc_ii

Z tego testu wynika że najstabilniejszy bios do OC ma: ASUS Sabertooth Z77

Jeśli zależy Ci na OC (procesora, bo tak jak ktoś powiedział, dla grafy płyta nie ma dużego znaczenia) to proponuję GA-Z77X-UD5H. Powinna Cię zainteresować ze względu na solidne chłodzenie mostka PCH i sekcji zasilania (12 fazowego). Tutaj test. Kiedyś interesowałem się tą płytką, ale musiałem znacznie zejść z kosztów i zmienić założenia co do nowego blaszaka. Jeśli masz do dyspozycji więcej kasy to polecam.

Test bez sensu, chyba że Gigabyte jest taki słaby i dlatego porównują go ze starszą platformą Z68 i P67

Witam,

chciałbym się dołączyć do tematu (również płytka pod OC i7 3770k + thermalright silver arrow sb-e)

max cena podobna - 900zl ... ale może być tańsza, a raczej bym wolal :D

osobiście zastanawiam się nad:

- asrock z77 extreme6

- asrock z77 oc formula

- MSI z77 mpower - ta mnie interesuje chyba najbardziej :D

- asrock z77 fatality professional

- asus p8z77-v

co jest oplacalne? co nie? inne propozycje?

przeczytałem tylko chciałbym abyście się odnieśli do podanych przeze mnie propozycji :D

i jako że nie chcę przepłacić pytam was o opinie, podane przeze mnie płytki są w cenach 600-800zl

MSI z77 mpower <- ta mi się podoba w cenie 600zl tylko może jest coś lepszego w tej cenie?

dodam jeszcze, że musi obsługiwać iGPU (integre procka) oraz sli/corssfire (8x, 8x)

Edytowane przez elosik