Skocz do zawartości

Heroes & Generals

Recommended Posts

Witam, mam pytanie odnośnie rozgrywki w grze H&G, otóż czy można zmienić stronę?Tzn. dość dł. grałem amerykanami i ostatnio wybrałem drużynę niemiecką.Czy mogę znów zmienić front na amerykański, jeśli tak jak to zrobić?

Drużyny, czyli Dywizje ( samo miejsce ) wysyłasz w miejsce na mapie.

Istnieje podział na kilka rodzajów dywizji, które różnią się od siebie (np, czołgi, snajperzy, samoloty czy też piechota zmechanizowana i spadochroniarze). Kupujesz tylko miejsce, na które potem jesteś w stanie zakupić Dywizję.

Dywizja ta nie przynosi bezpośrednio tobie korzyści, ale przydaje się twojej drużynie, ponieważ to gracze w nich walczą ( tickety aka respawn w walkach).

Jeżeli byłeś w bitwach, to nie walczyłeś w wojskach z nieba, tylko tych, które dostarczają gracze.

Inna sprawą jest zdobywanie poziomów przez Dywizje - np czołgi startują od lekkich, potem awansują na średnie, aż w końcu dochodzą do ciężkich ( niemcy, amerykanie mają sredniaka M4A2E8 jako odpowiednik Tiger I ). 

Każde ulepszenie jest płatne z osobna.

Doświadczenie dywizji i prędkość jej rozwoju zależy od częstości udziału w bitwie i zaangażowania graczy, którzy zajmują miejsca w tej dywizji podczas danej bitwy.

• Popieram 1

Popytaj ludzi na czacie gdzie jest potrzebna pomoc.

Np Boots to - znaczy, że ludzie(gracze) są potrzebni gdzieś, aczkolwiek oba te pojęcia są ze sobą zamieniane dość często :)

A inf - to, że potrzeba piechoty.

Jeżeli powiedzą Ci do jakiego miasta, a ty nie możesz go znaleźć na mapie - użyj wyszukiwarki na mapie - wpisujesz nazwę i wtedy mapa centruje Ci się na celu.

To czy jednostka wygra czy nie jest zależne od tego, czy ludzie którzy tam grają są w stanie osiągnąć cel :)

Nie martw się o wygrane i przegrane drużyny, ponieważ one na nic nie wpływają, a zasoby drużyny(tickety/respawny) można uzupełniać cały czas, przysyłając jednostki ze stolicy ( za darmo )

Edytowane przez Fogzu
  • Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...