dxh11 18 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam, mam pytanie odnośnie rozgrywki w grze H&G, otóż czy można zmienić stronę?Tzn. dość dł. grałem amerykanami i ostatnio wybrałem drużynę niemiecką.Czy mogę znów zmienić front na amerykański, jeśli tak jak to zrobić? Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Tak, po zakończonej wojnie zmieniasz strony. Z tego co się orientuję nie było nowego builda, więc po wojnie dołączasz do Amerykanów i masz to, na co sobie zapracowałeś 1 Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 A kiedy ta wojna się skończy, jak to sprawdzić? Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Wojna kończy się, gdy jedna ze stron przejmie stolicę danej frakcji( gwiazdka na mapie kampanii) 1 Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Dzięki za pomoc daje + A powiedz mi jeszcze o co chodzi z tym kupnem drużyny za 29 000 kredytów? Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Drużyny, czyli Dywizje ( samo miejsce ) wysyłasz w miejsce na mapie. Istnieje podział na kilka rodzajów dywizji, które różnią się od siebie (np, czołgi, snajperzy, samoloty czy też piechota zmechanizowana i spadochroniarze). Kupujesz tylko miejsce, na które potem jesteś w stanie zakupić Dywizję. Dywizja ta nie przynosi bezpośrednio tobie korzyści, ale przydaje się twojej drużynie, ponieważ to gracze w nich walczą ( tickety aka respawn w walkach). Jeżeli byłeś w bitwach, to nie walczyłeś w wojskach z nieba, tylko tych, które dostarczają gracze. Inna sprawą jest zdobywanie poziomów przez Dywizje - np czołgi startują od lekkich, potem awansują na średnie, aż w końcu dochodzą do ciężkich ( niemcy, amerykanie mają sredniaka M4A2E8 jako odpowiednik Tiger I ). Każde ulepszenie jest płatne z osobna. Doświadczenie dywizji i prędkość jej rozwoju zależy od częstości udziału w bitwie i zaangażowania graczy, którzy zajmują miejsca w tej dywizji podczas danej bitwy. 1 Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Kurde skąd ty to wszystko wiesz 0_o ? Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Z doświadczenia Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 A jak obstawiasz kiedy mniej więcej skończy sie wojna ? Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Nie wiem, to zależy od zgrania dowódców danych teamów, a także graczy. Ważne są także działania 'softcppingu' w nocy, kiedy to przejmuje się miasta bez walk ponieważ nie ma w nich Dywizji. 1 Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 OK a powiedz mi jeszcze skąd mam wiedzieć (gdybym kupił drużynę) gdzie ją wysłać żeby miała jakiekolwiek szanse na wygranie ? Link to post Share on other sites
Fogzu 16 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Popytaj ludzi na czacie gdzie jest potrzebna pomoc. Np Boots to - znaczy, że ludzie(gracze) są potrzebni gdzieś, aczkolwiek oba te pojęcia są ze sobą zamieniane dość często A inf - to, że potrzeba piechoty. Jeżeli powiedzą Ci do jakiego miasta, a ty nie możesz go znaleźć na mapie - użyj wyszukiwarki na mapie - wpisujesz nazwę i wtedy mapa centruje Ci się na celu. To czy jednostka wygra czy nie jest zależne od tego, czy ludzie którzy tam grają są w stanie osiągnąć cel Nie martw się o wygrane i przegrane drużyny, ponieważ one na nic nie wpływają, a zasoby drużyny(tickety/respawny) można uzupełniać cały czas, przysyłając jednostki ze stolicy ( za darmo ) Edytowane 23 Marca 2013 przez Fogzu 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts