Gasek 0 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 http://img215.imageshack.us/img215/1869/spa0464.jpg Nie wiem dokładnie co to znaczy, jakieś sugestie? mam tak od zawsze na tym kompie. "Detect drives done, no any drive found" nie znajduje dysku? może coś przestawić w biosie? Cytuj Link to post Share on other sites
Majkelp 3 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Hej, Twój kontroler nie wykrył żadnych dysków twardych. Nic poza tym. Asus używa tego kontrolera na swoich płytach głównych JMicron. Jeśli nie masz podpiętych dysków do niego to możesz go wyłączyć w biosie. A system Ci się ładuje ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Hej, Twój kontroler nie wykrył żadnych dysków twardych. Nic poza tym. Asus używa tego kontrolera na swoich płytach głównych JMicron. Jeśli nie masz podpiętych dysków do niego to możesz go wyłączyć w biosie. A system Ci się ładuje ? Tak ładuje już od 2 lat (tyle czasu mam komputer;)) A jak to w biosie wyłączyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Majkelp 3 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ok, więc tak Powiem CI na moim przykładzie (też mam Asusa) u Ciebie powinno być w tym samym lub podobnym miejscu. Gdy włączasz komputer naciśnij klawisz na klawiaturze "DEL" za parę sekund powinieneś ujrzeć BIOS. Przejdź teraz do sekcji "ADVANCED" i w tej części wybierz (wejdź) na opcję -> "OnBoard Device Configuration" Teraz już widzisz (mam taką nadzieję) nazwę swojego kontrolera (J-Micron PATA/SATA Controller) który Cie irytuje podczas startu komputera - > zaznacz go i wyłącz (ustaw na DISABLED) potem klikasz na klawiaturze F10 i enter i już Twój problem rozwiązany Daj znać czy wszystko rozumiesz i jak poszło. Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Dzięki działa;) teraz od razu ładuje się windows. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts